Escorcoll a casa del sospitós el dia de la detenció (Mossos d'Esquadra)

Com van trobar el presumpte violador d'Igualada: un cotxe destrossat i 155 càmeres

Diverses càmeres van gravar el sospitós, però va ser un incident menor que hi va haver a la zona la nit dels fets el que va permetre identificar-lo

Actualitzat

Han calgut més de cinc mesos de complexa investigació policial fins a arribar al presumpte autor de la brutal violació i agressió que va patir una menor de 16 anys l'1 de novembre en un polígon d'Igualada, un cas que va commocionar la ciutat.

La clau de la investigació va ser un incident amb un vehicle a Igualada, la nit dels fets. Les imatges d'aquest acte de vandalisme menor, en què es veia un grup d'onze joves causant danys a un cotxe aparcat, van portar els investigadors a identificar el sospitós, que va ser detingut fa una setmana.

N'ha donat detalls en una roda de premsa el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha assegurat que es dona el cas per tancat.

En la investigació, es van recopilar i investigar imatges de fins a 155 càmeres de videovigilància per fer un seguiment de les persones i vehicles durant el temps en què es va produir l'agressió.

Tot i que el moment de l'agressió no el va gravar cap càmera, l'anàlisi de totes aquestes imatges sí que va portar els Mossos fins a la pista del detingut. Cinc càmeres de seguretat diferents van enregistrar els seus moviments i això va permetre definir el recorregut que va fer aquella nit; un recorregut que coincidia amb el de la víctima.

Paral·lelament, els investigadors --fins a un centenar han treballat en el cas-- es van adonar que la roba d'aquest sospitós coincidia amb la d'un dels joves que van participar en l'incident amb el vehicle. Tot i això, com que sempre portava una caputxa, encara no se'l va poder identificar.

Per fer-ho es va fer un estudi del grup de joves i va ser aquest treball minuciós i complex, que va portar els investigadors fins al seu domicili, on el van detenir.

Ara, aquestes imatges de càmeres de seguretat juntament amb l'ADN de la víctima que li van trobar en pertinences seves, són els indicis més sòlids que hi ha contra ell.

Dos investigadors durant l'escorcoll del domicili del detingut (Mossos)

Presó provisional sense fiança

El presumpte violador és en un centre penitenciari. Es tracta d'un noi de 21 anys amb antecedents policials per delictes sexuals en l'àmbit familiar, El jutge va dictar presó provisional, comunicada i sense fiança després de prendre-li declaració.

Ara, el jutge veu indicis perquè se'l pugui enviar a judici per temptativa d'assassinat per encobrir el delicte previ de violació. En total, podria ser condemnat a 30 anys.

Els fets van passar l'1 de novembre i la víctima, de 16 any,s encara ara es recupera de les seqüeles.

La detenció es va fer aquest dijous a Igualada
El detingut, pujant al cotxe dels Mossos (ACN/Laura Busquets)

El gremi de locals d'oci nocturn, acusació popular

D'altra banda, el jutge instructor del cas de la violació d'una menor a Igualada ha acceptat que la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) sigui acusació popular.

Segons el secretari general de la federació, Joaquim Boadas, l'objectiu de personar-se és assegurar-se la pena més alta per a l'autor dels fets perquè "serveixi d'element dissuasiu de cara a persones que puguin pensar que aquestes salvatjades i accions repugnants surten gratuïtes".

En canvi, el jutge ha denegat la petició de la discoteca Èpic de ser acusació particular en considerar que "no hi ha indicis" que l'agressió sexual tingués lloc ni a l'interior ni tampoc als entorns immediats del local. El local d'oci, però, ha anunciat que demanarà ser també acusació popular.

 

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut