Una casa de turisme rural a Cercs (ACN/Estefania Escolà)

Com seran les noves ajudes de fins a 150 euros per fer turisme interior

S'hauran de contractar packs en agències de viatges de Catalunya per als mesos de març i abril, excepte Setmana Santa, en la campanya L'Estalviatge
Actualitzat
TEMA:
Turisme

Per primera vegada la Generalitat posa en marxa bons de descompte per afavorir el turisme de proximitat i donar suport a les agències de viatges, un dels sectors afectats per les restriccions derivades de la covid.

Els catalans que s'hi apuntin poden aconseguir una ajuda per fer una escapada pel país de fins a 150 euros, durant els mesos de març i abril, excepte la Setmana Santa, que queda fora d'aquesta campanya anomenada L'Estalviatge.

Es vol "allargar la temporada i així també els contractes temporals i l'activitat econòmica del sector", segons ha anunciat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

Quan es poden fer reserves?

El 28 de febrer es pot començar a fer les reserves per a sortides a partir de l'1 de març i durant el mes d'abril, excepte del 9 al 18 d'abril, per Setmana Santa. La iniciativa s'allargarà fins que s'acabi el pressupost.


Quina ajuda es pot rebre?

Es pot subvencionar fins al 50% de la factura presentada pel viatge combinat que s'esculli, però amb un límit de 150 euros com a màxim.

L'agència de viatges deduirà l'import a la persona que tingui un d'aquests bons turístics.

Quants viatges es faran?

Es calcula que seran uns 10.000 viatges bonificats, perquè el pressupost total de la campanya és d'un milió i mig d'euros.


Quines condicions cal complir?

Per tenir dret a l'ajuda, cal ser major d'edat i resident a Catalunya.

S'ha de contractar un viatge a través d'una de les 250 agències adherides a la campanya amb aquestes característiques: han d'incloure una pernoctació en un allotjament turístic de Catalunya i hi ha d'anar associat un o més serveis, com ara transport de passatgers, lloguer de turismes o altres vehicles, activitats, excursions amb guia o entrades a museus o concerts.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, a la presentació de la campanya (Europa Press/David Zorrakino)


Com s'ha de demanar?

Qui vulgui un d'aquests bons turístics, s'ha d'inscriure a la plataforma L'Estalviatge a partir del dia 28 i rebrà un codi promocional per accedir de debò a l'ajuda, que és unipersonal i no acumulable a la d'altres persones.

Amb aquest codi, s'ha formalitzar la reserva en una agència adherida a la campanya.

S'ha de fer en el termini màxim de cinc dies hàbils des que es comunica el codi. En cas contrari, el codi passaria a una altra persona de la llista d'espera.

Només es podrà gaudir d'un bo turístic durant la campanya.


Com s'ha rebut al sector?

El president de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Martí Sarrate, ha dit que la iniciativa arriba en un moment "molt oportú" i "molt estratègic" per a un sector que ha patit molt l'impacte de la pandèmia.

Segons Sarrate, "totes les bones notícies generen optimisme i la gent té ganes de viatjar".

ARXIVAT A:
Turisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut