Com seran les cavalcades del 2022? Reis amb mascareta, en espais oberts i amb distància

El 2021 les cavalcades de Reis van ser virtuals i el 2022 s'han adaptat a les restriccions per l'onada de l'òmicron

RedaccióActualitzat

Passat el Cap d'Any, la darrera celebració nadalenca és l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient la tarda-vespre del 5 de gener, una de les més esperades per grans i petits. Els tres Reis arriben carregats de joguines per repartir i és costum fer-los rebudes multitudinàries.

Aquest 2022 es recuperen les cavalcades presencials, però l'onada de l'òmicron fa necessari mantenir algunes de les restriccions i limitacions que hem tingut durant la pandèmia.

El Departament de Salut ha informat de les mesures de seguretat que s'hauran de respectar en les desfilades. La més sorprenent: Melcior, Gaspar i Baltasar hauran de portar mascareta. I també tots els patges i ajudants i tots els espectadors de més de 6 anys. Es recomana també que la duguin els infants de 3 a 5 anys.

 

Com és obvi, no hi poden participar ni assistir-hi com a espectadors les persones amb símptomes de covid, les que hagin donat positiu en un test d'antígens o PCR o les que estan pendents de rebre'n el resultat, ni tampoc aquells que estan obligats a fer quarantena per ser contacte estret.

Es recomana que tots els actes per donar la benvinguda als Reis es facin en espais a l'aire lliure i que s'evitin aglomeracions i es respecti la distància de seguretat entre els espectadors. Cal mantenir la màxima separació possible entre la comitiva i el públic.

Els patges reials podran acostar-se puntualment a recollir les cartes, els dibuixos i els xumets que els infants dipositaran en bústies, bosses o sacs.

A les recomanacions del Departament de Salut no es parla de si els tres Reis d'Orient podran repartir, com és tradició, caramels entre la mainada durant les desfilades.

Els patges i emissaris dels Reis ja fa dies que han arribat a diverses poblacions catalanes i hi han instal·lat els seus campaments. Allà recullen les cartes amb tots els desitjos de nenes i nens.

A Igualada, el patge Faruk recull les cartes en nou punts diferents repartits per tota la ciutat per evitar aglomeracions. A Cornellà, el mag Maginet ha instal·lat la seva tenda a la Fira i s'ha adaptat el recorregut de la cavalcada del dia 5 per fer-lo més llarg i evitar que hi hagi punts molt congestionats de persones.

El patge Faruk i els seus ajudants recullen les cartes dels infants d'Igualada (ACN/Mar Martí)
El patge Faruk i els seus ajudants recullen les cartes dels infants d'Igualada (ACN/Mar Martí)

A Barcelona, Ses Majestats recorreran els carrers de la ciutat amb les seves carrosses en una cavalcada que s'ha organitzat en grans blocs.

A Sant Sadurní d'Anoia no faran cavalcada per segon any consecutiu i rebran els Reis d'Orient a la plaça de l'Església en un acte amb aforament limitat i on caldrà reserva prèvia.

A Lleida, els Reis d'Orient arribaran en el tren de la Pobla a l'estació Lleida-Pirineus i després faran el recorregut habitual de la cavalcada. El Gran Camarlenc fa dies que recull les cartes dels infants.

A Badalona fa dies que s'hi ha instal·lat el campament reial on els Reis reben les cartes amb les peticions de menuts i grans.

Enguany, Ses Majestats a Girona faran a peu tot el recorregut del seguici reial, des de Camp de Mart fins a La Copa. La comitiva que acompanyarà Melcior, Gaspar i Baltasar estarà formada per unes 350 persones i, per primera vegada, no hi haurà animals.

Obligats per les restriccions sanitàries per la covid, l'any passat els tres Reis van haver de deixar els regals sense fer les cavalcades i desfilades habituals per carrers i places de tots els municipis. Però, aprofitant les noves tecnologies, les cavalcades es van poder seguir per televisió i per les xarxes socials.

ARXIVAT A:
NadalCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut