Els perfils a les xarxes socials de Harris han adoptat el color corporatiu de l'àlbum "Brat"
Els perfils a les xarxes socials de Harris han adoptat el color corporatiu de l'àlbum "Brat"

Com Kamala Harris fa campanya a cop de mem: del cocoter a l'estiu "brat"

Qui és Charli XCX i per què els diagrames de Venn estan jugant un paper important per guanyar el vot dels més joves en les eleccions als Estats Units

Actualitzat

La campanya electoral dels Estats Units ha començat i un dels camps de batalla és, sense cap mena de dubte, internet. Des que el president nord-americà, Joe Biden, va deixar la cursa electoral i va donar suport a la vicepresidenta, Kamala Harris, la velocitat de la xarxa ha accelerat.

Els mems relacionats amb Harris no paren de créixer i tant ella com el seu equip s'han abonat a aquesta tendència. Una estratègia que, pel que sembla, està fent que la candidata demòcrata tingui millor acollida entre el jovent. Una enquesta del mes de juliol d'Associated Press ja preveia que els votants entre 18 i 29 anys són més propensos a votar demòcrata. I, pel que sembla, els estan convencent entre cocoters, diagrames de Venn i un fons verd llima.


Un estiu "brat"

Quan l'artista britànica Charli XCX va publicar a X que Kamala és "brat", internet va perdre el cap.

Però què vol dir "brat" i per què és important? Segons el diccionari de Cambridge, "brat" es refereix a una criatura que es comporta malament, un "mocós malcriat". Però l'artista d'Essex va explicar que "brat", que també és el títol del seu sisè àlbum, és "aquella noia que és desordenada, que li agrada sortir de festa i fot la pota algun cop". El significat concret no és el més important, el que importa és que ressona entre el jovent.

El suport de l'artista ha donat un impuls a la candidata, sobretot entre els votants centennistes.

En aquell moment l'equip de Harris va adaptar els perfils socials de la candidata a l'univers "brat summer", estiu "brat", que Charli XCX està promocionant amb color verd llima.

D'aleshores ençà, els vídeos i mems de cançons de Charli XCX amb imatges de Harris han inundat Instagram X i TikTok.

@flextillerson kamala harris edit to 360 by charli xcx. brat presidency #kamalaharris #kamala #biden #harris2024 #charli #charlixcx #brat #360 ? original sound - aly


El cocoter

Si ens passegem pels comentaris en les publicacions de la vicepresidenta nord-americana, podrem veure cocoters, cocos i palmeres. Aquest és un símbol que ha esdevingut un mem i un missatge que Harris s'ha reapropiat.


L'origen del cocoter prové d'una frase que la mare de Harris feia servir i que la candidata va incloure en un discurs l'any 2023: "Ella ens deia 'no sé què us passa, creieu que acabeu de caure d'un cocoter?' Existiu en el context en què viviu i en tot el que ha vingut abans que vosaltres".

En aquell moment, aquesta frase bastant existencialista va ser criticada i els seus rivals la van repetir per atacar-la titllant-la de "boja" o "borratxa".

En els darrers dies, però, usuaris, polítics i simpatitzants s'han abraonat al clip i han creat publicacions fent suport a la candidata.


Els diagrames de Venn

"M'encanten els diagrames de Venn", va dir Harris en un esdeveniment l'any 2022. "Hi ha alguna cosa interessant sobre aquests tres cercles i l'anàlisi de la seva intersecció, oi?".

El Comitè Nacional Republicà va publicar un vídeo en què qualificava aquest amor pels diagrames de cercles com a "anguniós". Però l'equip de Harris ha girat la truita i aquests mems inunden les respostes dels republicans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megaphone NC (@ncmegaphone)


Què és el següent en la campanya?

Harris ja ha obtingut oficialment els suports necessaris per ser candidata demòcrata i dilluns serà nominada formalment, però la campanya es farà llarga tot i la velocitat d'internet.

Mentrestant, Trump ha assegurat que ell no té ni vol pronoms i també ha atacat Harris pels seus orígens indis i jamaicans davant l'Associació Nacional de Periodistes Negres. Tot un cúmul de relliscades que els acòlits de la vicepresidenta estan aprofitant per combatre els republicans a cop de mem i anomenant-los "rarets".

ARXIVAT A:
Trump InternetKamala HarrisEleccions Estats Units 2024
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut