Com ha impactat a la Mola el tancament del restaurant ara fa sis mesos

Segons la Diputació de Barcelona s'ha complert un dels objectius del tancament, rebaixar el nombre de visitants per preservar el patrimoni natural

Gairebé mig any després del tancament del restaurant de la Mola, la Diputació de Barcelona constata una baixada en l'afluència de visitants. Als matins l'afluència fins al cim ha caigut un 10% i durant les tardes ha baixat un 25%.

La Diputació assegura que s'estan complint els objectius marcats, i que la disminució de visitants està contribuint a preservar el patrimoni natural i cultural. També s'ha notat en un descens en el nombre de rescats i de l'erosió dels camins.

Els visitants, però, continuen majoritàriament molestos amb el tancament del restaurant.

La Mola, el punt més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, és un dels símbols del Vallès.

Aquest gener, i després de 57 anys d'història, va perdre un dels seus trets característics: un restaurant de forquilla situat a 1.103 metres d'altura. Un tancament que la Diputació de Barcelona va fer amb la voluntat d'iniciar al parc una nova etapa més enfocada a l'educació ambiental, l'esport i la divulgació del patrimoni cultural i que va ser qüestionat per molts visitants.

Els rucs i les mules que pujaven els aliments fins al cim ara estan repartits entre el Vallès, la Garrotxa i el Maresme. Alguns ara netegen boscos i d'altres fan de sementals.

La Mola, el punt més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, és un dels símbols del Vallès (3Cat)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut