Marta Vidal / ACN
Jaume Collboni abandona X

Collboni plega d'X: "És un espai ple d'odi i una amenaça per a la democràcia"

L'alcalde de Barcelona assenyala Elon Musk com a responsable de la "degradació" d'aquesta xarxa social

RedaccióActualitzat

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, ha anunciat aquest dissabte que plega de la xarxa social X. "Quan vaig unir-me a Twitter, l'any 2008, era un espai obert on compartir informació i opinions. Ara, però, ha esdevingut un espai ple d'odi, intolerància i mentides", argumenta.

En un últim comunicat a X, fet en català i castellà, Collboni s'ha acomiadat de la gent i ha assegurat que mantindrà el contacte per altres vies. "Sé que perdo un espai per comunicar-me amb vosaltres. Però ens continuarem trobant a les altres xarxes socials, i sobretot als carrers i barris de la nostra Barcelona."

En el breu missatge, l'alcalde ha volgut tenir unes paraules cap al propietari d'X, Elon Musk. Considera que és el responsable de la decadència d'aquesta xarxa social i el que ha "agreujat aquesta degradació."

"X s'ha convertit en un pou de 'fake news', falsedats i intransigència, una amenaça per a la democràcia"


Emulant Colau

Collboni segueix els passos de la seva antecessora, Ada Colau, qui l'any 2021 també va dir adeu a aquesta xarxa social pels mateixos motius.

L'exalcaldessa de Barcelona va abandonar Twitter perquè l'allunyava dels objectius de fer bona política i de millorar la vida de les persones, segons va remarcar:

"Després d'unes setmanes fora de Twitter, he constatat que no tan sols no m'he perdut res: tinc més confiança en la humanitat, veig més el que ens uneix que el que ens separa i he dedicat més temps a llegir, pensar i escoltar directament la gent."

Colau, en un comunicat fet també amb els dos idiomes, es lamentava de la "deformació de la realitat i dels discursos d'odi" que hi havia a Twitter. "T'acabava convencent que la humanitat és dolenta, desconfiada i egoista."

 

ARXIVAT A:
TwitterNotícies falsesAda ColauJaume Collboni Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut