Prototip de les zones verdes i ombrejades que es volen estendre a la ciutat (Ajuntament de Barcelona)
Catalunya Migdia

Collboni passa pàgina als grans eixos verds de Colau i aposta per petites actuacions

D'aquí al 2027, Barcelona guanyarà 22 hectàrees de zones verdes --l'equivalent al parc de la Ciutadella-- repartides per tota la ciutat aprofitant espais que ara estan en desús

Enllaç a altres textos de l'autor

Jordi Corbalan

Periodista de Catalunya Ràdio especialitzat en Barcelona

@jcorbalan
Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona deixa enrere el model del govern d'Ada Colau i engega un nou Programa d'Espais de Proximitat i Interiors, el PEPI. L'objectiu és esquitxar els 10 districtes de la ciutat de petits espais verds i zones d'ombra per millorar la qualitat de vida dels veïns i combatre la calor.   

De les 100 hectàrees buides que hi ha actualment a la trama urbana, en aquest mandat s'actuarà en 22. Són 71 petits racons oblidats que, sumats, equivaldrien a la totalitat del parc de la Ciutadella o a 148 interiors d'illa de l'Eixample. D'aquesta manera, els arbres, les plantes i les zones d'ombra apareixeran en solars que ara mateix estan abandonats, en espais entre blocs, parets mitgeres, cobertes i patis d'escoles.

L'alcalde Jaume Collboni ha presentat aquest matí el nou model de zones verdes (3Cat/Jordi Corbalan)

L'alcalde Jaume Collboni admet que s'obre una nova etapa en l'urbanisme climàtic de Barcelona, però evita parlar d'esmena a l'aposta del govern d'Ada Colau amb els grans eixos verds, com el del carrer Consell de Cent:

"La concepció canvia. Hi haurà actuacions d'urbanisme provisional en algun cas? Sí, però la nostra transformació de ciutat no és provisional, sinó que té vocació de continuïtat. La nostra transformació tampoc té vocació d'esmena, sinó que senzillament entrem en una nova etapa."


Nous patis interiors d'illa, espais d'ombra i cobertes verdes

El nou programa de zones verdes de l'Ajuntament de Barcelona també preveu obrir 8 nous interiors d'illa, molts menys dels que Jaume Collboni va prometre en campanya, quan va parlar d'obrir-ne una trentena. Els que ja estan anunciats són aquests: 

-Illa Danubi (les Corts)
-Estoril, 34 (Horta-Guinardó)
-Illa Colorantes (Sant Andreu)

També es faran 10 cobertes verdes en edificis d'escoles bressol municipals, i es crearan 216 espais d'ombra a tots els districtes per millorar les condicions de confort climàtic dels veïns davant de l'augment de les temperatures. Com a exemples d'algunes accions ja definides, aquest estiu s'instal·laran sistemes d'ombratge a l'Escola Pere Vila de Ciutat Vella, l'Institut-Escola Mirades d'Horta-Guinardó, l'Escola Mercè Rodoreda de Nou Barris i l'Escola Mestre Enric Gibert i Camins de Sant Andreu.

Coberta d'un edifici compartit per veïns i una escola a Consell de Cent (Ajuntament de Barcelona)

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 150 milions d'euros en totes les actuacions previstes des d'ara fins al 2027.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientCrisi climàticaAjuntament de Barcelona
Anar al contingut