Collboni diu que "la dreta i la ultradreta magnifiquen la inseguretat i part de l'esquerra la minimitza"

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona diu que "no necessitem més turistes" i demana "no posar obstacles a l'activitat econòmica" a la ciutat

Juli Rodés AlmerActualitzat

Jaume Collboni es mostra convençut que, com apunten la majoria de les últimes enquestes publicades, guanyarà les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona.

Conscient que les enquestes asseguren que cap candidat tindrà prou regidors per governar en solitari, el candidat del PSC demana a la ciutadania "un suport ampli per ser alcalde sense dependre d'altres forces".

Ara per ara es nega a parlar de pactes amb altres forces polítiques, però acaba traçant tres línies vermelles en qualsevol negociació: defensar el creixement econòmic de la ciutat i les polítiques socials i garantir la lleialtat institucional amb l'Estat espanyol.

Aquesta serà la tercera vegada que Collboni intenta ser alcalde, després de presentar-se per primer cop el 2015 i repetir el 2019. Sempre, però, ha entrat en els governs municipals presidits per Ada Colau, de la qual ha estat primer tinent d'alcaldia aquest últim mandat, fins que al gener va deixar el càrrec per centrar-se en la campanya. 

No renega de la feina feta: "Assumeixo el conjunt de l'obra de govern", ha dit en l'entrevista en el programa "Els matins" de TV3.

Del mandat en què ha estat el número dos de l'Ajuntament de Barcelona reivindica el "magnífic esforç" de la ciutat per sortir de la pandèmia i "per salvar vides i llocs de treball" en un moment tan difícil.

Responsable econòmic del govern municipal, reivindica que Barcelona és "la ciutat de l'Estat que més creix econòmicament i que té menys atur".

I es mostra "molt orgullós" d'haver contribuït al que considera "un pas molt important": 

"Hem deixat planificat el creixement de la ciutat perquè es puguin construir en els propers 10-15 anys fins a 70.000 nous habitatges i fins a 1,2 m2 d'oficines."

Una decisió que assegura que atraurà empreses i llocs de treball i que trencarà amb la necessitat de marxar de la ciutat de molts joves a l'hora d'emancipar-se.

Collboni defensa que Barcelona necessita "no posar obstacles a l'activitat econòmica" i denuncia que "hi ha hagut un to, en general, molt fort contra l'activitat econòmica" a la ciutat.

Vol recuperar la capitalitat econòmica d'Espanya i assegura que la creació de llocs de treball i l'accés a l'habitatge seran la política estrella del seu mandat.

Preguntat sobre si Barcelona és una ciutat insegura, Collboni constata que "la gent té una preocupació per la seguretat" i diu que ell no negarà el problema.

Reivindica, a més, que "les polítiques de seguretat són d'esquerres" i denuncia que "la dreta i la ultradreta magnifiquen els problemes de seguretat" i que "una part de l'esquerra minimitza o nega el que a molta gent preocupa".

Pel que fa al turisme, Collboni és clar: "No necessitem més turistes", afirma. I afegeix: "Hem arribat al límit de càrrega turística que pot suportar la ciutat."

ARXIVAT A:
PSCJaume Collboni Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut