Jaume Collboni vol centrar-se en les eleccions municipals (Lorena Sopena/Europa Press)

Collboni deixa el govern de Barcelona per centrar-se en la campanya de les municipals

El PSC es manté en el govern municipal, a quatre mesos de les eleccions, i Laia Bonet serà la primera tinenta d'alcaldia

Actualitzat

Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona abandona el càrrec a quatre mesos de les eleccions. El líder socialista vol centrar-se en la preparació dels comicis de maig. La regidora socialista i tercera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, substituirà Jaume Collboni i serà, a més, la primera tinenta d'alcaldia.

Collboni n'ha explicat els detalls aquest dilluns al migdia, que van en la línia de desmarcar-se dels Comuns en temes com l'urbanisme, les superilles o l'ampliació de l'aeroport per presentar-se com una alternativa al govern que amb Colau han compartit els últims quatre anys.

"Vull liderar la majoria del canvi que la societat ens demana i necessito fer-ho des de la màxima llibertat"

Tot i això, els socialistes no marxen del govern municipal i la resta de regidors continuaran amb les seves responsabilitats.


Les primeres reaccions

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i candidat a l'alcaldia, Ernest Maragall, ha criticat Jaume Collboni en declaracions a la SER. Maragall considera: "és una manera desesperada de treure's de sobre les responsabilitats que han compartit aquests quatre anys amb Colau. És una necessitat d'afirmar la seva distància".

Des dels Comuns, crítiques també a la decisió de Collboni: "Que un tinent d'alcalde abandoni el govern municipal és una mica irresponsable. Els nervis de les enquestes els fan perdre males decisions. Però és decisió seva."

 

 

ARXIVAT A:
PSCJaume Collboni Eleccions municipals 2023
Anar al contingut