Llargues cues de camions aturats a prop d'Ashford, camí al port de Dover
Dover

Col·lapse pel tancament fronterer al Regne Unit: 1.500 camions atrapats a Dover

Les terminals d'entrada a l'eurotúnel de Dover i de Folkestone estan tancades a l'espera que França restableixi les connexions terrestres amb el Regne Unit

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

Més d'un miler de camions han passat ja dues nits encallats a les carreteres camí al port de Dover, la principal porta de mercaderies britàniques cap a Europa, pel tancament de fronteres amb el Regne Unit arran de la nova variant de coronavirus, altament contagiosa.

El col·lapse afecta les carreteres del comtat de Ken, al sud-est d'Anglaterra, on hi ha el port de Dover i l'entrada de l'eurotúnel, que connecta el Regne Unit amb el port francès de Calais per sota del canal de la Mànega.

Les instal·lacions de la terminal de transbordadors estan tancades a l'espera que França reobri les fronteres, clausurades des de la mitjanit de diumenge. També està tancada la terminal de Folkestone, al sud de Dover.

Camioners de diferents nacionalitats han passat ja dues nits atrapats al comtat de Kent (REUTERS/Peter Cziborra)


Molts països, europeus i de la resta del món, han optat per restringir o prohibir totalment els vols amb el Regne Unit. Com a mesura de precaució, Espanya només permet l'entrada via aèria als ciutadans espanyols i residents i a tots els aeroports de l'estat s'han reforçat els mecanismes de control de les proves PCR pels viatgers que venen del Regne Unit.


Camioners desemparats

Els camions aturats al sud-est d'Anglaterra són de diferents nacionalitats. El director gerent de l'Associació de Transportistes per Carretera britànica, Rod McKenzie, assegura que l'ànim dels conductors és molt baix i critica que les autoritats de la zona, el comtat de Kent, només els han ofert una barreta de cereals.

"Molts són conductors europeus que proven d'arribar a casa per Nadal. No estem tractant bé els conductors dels camions en aquestes condicions difícils en què estan."

 

Llarga espera a la frontera del canal de la Mànega (REUTERS/Simon Dawson)

 

Al llarg d'aquest dimarts els contactes entre el primer ministre, Boris Johnson, i el president francès, Emmanuel Macron, podrien desencallar la situació i reobrir la frontera al canal de la Mànega, però falta saber-se amb quines condicions. 

En tot cas, la ministra de l'Interior britànica, Priti Patel, assegura que estan treballant intensament amb les autoritats franceses per restablir les connexions. Una de les propostes és fer proves massives de Covid-19 a tots els camioners, tot i que els resultats triguen entre 24 i 48 hores i això suposaria que les cues de camions no es desfarien abans de Nadal.
 

Contactes de darrera hora entre Johnson i Macron per desencallar el bloqueig entre els dos països (REUTERS/Simon Dawson)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19BrexitRegne UnitUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut