Ada Colau en un moment de l'entrevista a "Els matins" de TV3
Ada Colau ha estat entrevistada aquest dilluns a "Els matins" de TV3

Colau no descarta tornar a la política institucional l'endemà d'anunciar que deixarà l'Ajuntament

En una entrevista a "Els matins" de TV3, l'exalcaldessa ha renegat del resultat final de la Copa Amèrica, que es va acordar fer a Barcelona quan ella estava al capdavant del consistori

RedaccióActualitzat

"La nostra sorpresa i decepció ha estat que el senyor Collboni no ha volgut fer un pacte d'esquerres amb nosaltres." Això, i el fet que, a parer seu, el govern municipal ha fet "un viratge a la dreta", han empès Ada Colau a prendre la decisió de deixar l'Ajuntament de Barcelona, un any després de perdre l'alcaldia, ara en mans del PSC.

Així ho ha explicat en una entrevista a "Els matins" de TV3, l'endemà de fer pública la decisió de deixar l'acta de regidora --renúncia que es formalitzarà en l'últim ple del mes d'octubre--. 

El grup municipal dels Comuns es quedarà a l'oposició. "Tots els moviments que fa ens hi porten", ha afirmat Colau, que creu que Jaume Collboni s'equivoca: "Jo ho he passat i sé que no es pot governar la ciutat de Barcelona amb aquesta minoria. Necessites un govern fort." 

Amb tot, l'exalcaldessa no ha descartat tornar a la política institucional més endavant. "Tinc molt clar que acaba una etapa, i és bo refrescar-se amb noves idees", ha dit. D'entrada, ha explicat que l'han convidada "a molts llocs", com Mèxic o Nova York, perquè diu que "hi ha interès" en el que han fet a Barcelona. 

Amb això, diu que vol contribuir a una "actualització" de l'esquerra. "Hi ha una crisi de les esquerres, no només per l'avanç de l'extrema dreta i dels discursos d'odi; també perquè les esquerres no hem fet prou o no ho hem fet prou bé", ha afirmat. 

"Crec que ara mateix puc ser més útil i ajudar més fora de la institució, amb aquesta tasca internacional."


Crítiques a la Copa Amèrica

Ada Colau també ha renegat del resultat final de la Copa Amèrica, que es va acordar fer a Barcelona quan ella era alcaldessa. Ho ha fet arran d'una informació de La Directa que assegura que l'organització va falsejar dades d'assistència i audiència televisiva per poder ser declarat esdeveniment d'excepcional interès públic.

Colau assegura: "No només s'han posat més diners dels que s'havien dit públicament, un fet que l'administració haurà d'aclarir, sinó que també s'està dient que hi ha hagut frau per part dels organitzadors."

L'exalcaldessa ha explicat que, quan va acceptar que l'Ajuntament s'impliqués en l'organització de la Copa Amèrica --un esdeveniment que creu que encaixa a la ciutat per la tradició de la vela--, els va posar tres condicions: "que l'aportació econòmica no podia superar la que es fa al Mobile World Congress, que són 5 milions anuals; que no es farien noves infraestructures, i que es busqués un retorn social, que no es quedés per a l'elit d'aquest esport". 

Per tot plegat, ha declarat: "No me'n penedeixo amb les condicions que vam posar nosaltres, però soc molt crítica amb el que ha acabat sent." I ha reconegut que van "pecar d'ingenus".

ARXIVAT A:
ComunsAda ColauAjuntament de Barcelona
Anar al contingut