Colau i Collboni signen l'acord de govern a Barcelona

S'oficialitza l'entesa per la qual els quatre regidors del PSC s'incorporaran al govern de la ciutat amb els 11 de Barcelona en Comú
Redacció Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder municipal socialista, Jaume Collboni, han signat aquest dimecres l'acord de govern pel qual el PSC entra a formar part de l'equip de govern al consistori barceloní. L'acord arriba quan es compleix el primer aniversari de l'alcaldia d'Ada Colau.

El pacte preveu que Collboni sigui segon tinent d'alcalde i assumeixi l'àrea de Cultura, i els altres tres edils del PSC tindran responsabilitats en diverses àrees. Ara, l'equip de govern municipal tindrà 15 regidors, els 11 de Barcelona en Comú i els 4 del PSC, lluny encara de la majoria absoluta, que a l'Ajuntament de Barcelona és de 21 regidors. 

Colau vol tornar a establir ponts de diàleg amb els okupes

L'esclat del conflicte amb el moviment okupa del Banc Expropiat a Gràcia esclata quan fa un any que Barcelona en Comú governa a l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa Ada Colau ha insistit avui que cal tornar a establir ponts de diàleg amb els okupes.

Per Ada Colau, no es pot comparar la situació que es viu a Gràcia amb la de fa dos anys a Can Vies. L'alcaldessa assegura que el cas del desallotjament de l'antiga sucursal del barri de Gràcia és un cas entre persones privades i a Can Vies hi havia una implicació municipal directa.

L'alcaldessa ha estat contundent en la condemna dels aldarulls i ha insistit que "ni la qüestió judicial ni l'ordre públic" són competència municipal. Ha remarcat que el que sí que ha fet l'ajuntament és ajudar "que hi hagi espais per a activitats socials i culturals als barris" i a tornar a establir ponts de diàleg:

 "Si podem reprendre el diàleg i trobar un espai alternatiu al Banc Expropiat, aquí estem sempre disposats a trobar solucions i dialogar."

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut