Colau demana que "com a màxim dilluns" Barcelona deixi d'estar confinada

L'alcaldessa diu que és "lògic" unificar un territori molt interconnectat i que la majoria d'alcaldes en són partidaris

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és partidària que "com més aviat millor" s'unifiquin en una sola regió les tres regions sanitàries en què ara estan dividides la capital catalana i les comarques que l'envolten.

D'aquesta manera, els habitants de les actuals regions sanitàries metropolitana nord, metropolitana sud i de la ciutat de Barcelona podrien circular lliurement per l'interior d'aquest territori. Ara per ara, en canvi, els barcelonins són els únics ciutadans que continuen confinats en el seu municipi.

Colau ha posat un límit concret a aquesta petició i ha demanat al govern que la decisió es clarifiqui "com a màxim dilluns".

"Hem demanat que màxim, màxim, dilluns vinent estigui aclarida ja la unificació d'aquestes àrees, perquè som conscients que hi ha moltíssima gent pendent, que hi ha molta gent que té familiars i amistats en municipis molt propers que porta mesos sense poder visitar i, per tant, estem a l'espera que això es pugui resoldre en qüestió de pocs dies."


L'alcaldessa ha explicat que des de l'Ajuntament de Barcelona ja s'ha traslladat aquesta petició al Departament de Salut, i que aquest va demanar uns dies per parlar amb el territori sobre l'adopció de la mesura.

Colau considera que la divisió de la regió de Barcelona en tres regions sanitàries tenia sentit quan s'havia de restringir la mobilitat, però defensa que ara és "lògic" unificar-les perquè, diu, estan molt interconnectades socialment i econòmicament.

I ha afegit que la majoria d'ajuntaments ja s'han expressat a favor de "reconèixer la unitat metropolitana" i "caminar cap a la regió sanitària única que som 'de facto'".


Un miler d'activitats

En la mateixa roda de premsa telemàtica en què ha fet aquesta petició, l'alcaldessa de Barcelona ha anunciat que aquest estiu l'Ajuntament promourà un pla extraordinari d'activitats per a nens i adolescents, dotat amb 7 milions d'euros i que funcionarà durant els mesos de juny, juliol i també agost.

Es tracta, ha dit Colau, de tenir "més activitats, durant més temps i en més espais de la ciutat" del que és habitual, després d'aquests dos mesos i mig en què els menors han estat tancats a casa, sense poder anar a l'escola ni poder socialitzar-se presencialment amb altres nens.

Per aquest motiu, entre les activitats que s'organitzin n'hi haurà que inclouran continguts educatius de competències bàsiques, i s'habilitaran vies de suport emocional als nens i adolescents.

En total, l'Ajuntament de Barcelona oferirà més de 387.000 places d'inscripció a activitats d'estiu, que són 40.000 i escaig places més que l'any passat. A més, de manera excepcional i per afavorir la conciliació laboral i familiar, 25 biblioteques, 20 centres cívics i 20 patis oberts també obriran a l'agost.

Colau ha fet autocrítica per reconèixer que les polítiques públiques, en general, donen poc suport a la conciliació, i ha dit que "s'hauria de fer autocrítica per la poca prioritat que s'ha donat als drets dels nens en aquesta crisi".

També ha explicat que dos dels set milions del pla extraordinari es destinaran a les famílies i territoris més vulnerables de la ciutat, en el marc del Pla de Barris.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaDesescaladaAjuntament de BarcelonaAda Colau
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut