Colau admet desajustaments en la neteja de Barcelona però confia que no hi haurà vaga d'escombriaires

ACN Barcelona - Ada Colau ha admès aquest dilluns alguns desajustaments en la neteja de Barcelona, per bé que ha afirmat que, segons les "dades", a trets generals la ciutat està neta. En declaracions a Betevé l'alcaldessa de la capital catalana ha subratllat que "això no vol dir que no hi hagi problemes de neteja, que n'hi ha", i ha recordat que el context de l'estiu ha estat el de recuperació plena de l'activitat a la ciutat, amb el turisme al capdavant, fet que comporta situacions complicades de gestionar en alguns indrets. En tot cas, Colau ha atribuït aquests desajustaments a la implementació de la segona fase de la contracta de neteja de la ciutat, i ha assegurat que els problemes que van sorgint es van resolent.

Sobre la vaga per a la Mercè anunciada pels treballadors del servei de neteja, Colau ha admès que la crisi provocada per la inflació ha generat un context diferent al que hi havia en el moment de signar la contracta, però s'ha mostrat disposada a dialogar amb les parts. En aquest sentit, Colau s'ha mostrat convençuda que es podrà arribar a un pacte i que no hi haurà vaga per una Mercès que confia que serà "un èxit".

Trias alcaldable?

L'alcaldessa de Barcelona ha reiterat la voluntat de presentar-se a un tercer mandat, que afirma que serà l'últim, per acabar d'implementar les polítiques desenvolupades pel seu equip en els gairebé vuit anys que porta al capdavant del consistori.

Ha afirmat que es presenta per guanyar, i que no preveu cap altre escenari, per bé que sí ha admès que si finalment Xavier Trias decideix presentar-se als comicis -avui ha dit que només ho faria si tenia opcions de guanyar- és un candidat que cal "tenir en compte".

Tot i això, no ha deixat de recordar que, per bé que Trias va ser víctima d'un muntatge de l'anomenada policia patriòtica que l'acusava de tenir un compte a Suïssa, formava part d'un partit, CiU, "que era tan corrupte que es va haver de canviar el nom". Així, malgrat que Trias no té cap condemna per corrupció, Colau sí ha demanat "explicacions" del partit involucrat en casos com l'anomenat 3% o l'espoli del Palau de la Música.

Anar al contingut