Colau es queixa que els Mossos van arribar tard per frenar els hooligans del Liverpool

Colau acusa la Generalitat d'abandonar la seguretat a Barcelona per "electoralisme"

Interior replica que, malgrat la falta d'efectius, l'activitat dels Mossos a la ciutat és "més extensa que mai"
Quim Balaguer Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

La seguretat ciutadana a Barcelona irromp en la precampanya per a les eleccions municipals del dia 26. L'alcaldessa, Ada Colau, ha acusat el govern d'abandonar la seguretat de Barcelona i ha insinuat motius electoralistes per fer-ho.

Colau ha enviat una carta al conseller d'Interior, Miquel Buch, on li demana que prengui accions urgents, i li retreu que no hagi respost les demandes del consistori de més recursos policials per abordar el creixement dels delictes, sobretot en zones com ara Ciutat Vella.

 

 

Aquest dimarts, en un esmorzar-col·loqui, l'alcaldessa ha atribuït aquesta suposada deixadesa a raons electorals:

 

"Em començo a preguntar si no hi ha una intenció electoral d'abandonar la seguretat de Barcelona per part de la Conselleria d'Interior de la Generalitat, perquè això és el que estem veient. En els darrers mesos és gravíssim el que hem hagut de viure."

 

 

Més activitat dels Mossos que mai

Des de la Conselleria d'Interior neguen abandonament per part dels Mossos i emmarquen les paraules de Colau en la precampanya. El director general de la Policia, Andreu Martínez, ha defensat la feina coordinada dels Mossos d'Esquadra amb la Guàrdia Urbana, i ha fet aquesta reflexió:

 

"És radicalment fals. Atempta contra la dignitat dels nostres professionals. Aquestes declaracions només les podem entendre amb una clara intencionalitat i òptica electoralista. Portem sis anys sense noves promocions i, en canvi, l'activitat policial del cos dels Mossos és més extensa que mai."

 

 

També des del govern, la consellera portaveu, Meritxell Budó, ha criticat durament l'alcaldessa Colau, i li ha demanat que no utilitzi la seguretat ciutadana com a arma política.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra Policial Eleccions municipals 26M
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut