Concentració d'independentistes davant del Liceu per protestar per la conferència de Pedro Sánchez, aquest dilluns a Barcelona (ACN)

"Clemència no és justícia": protestes contra l'acte de Sánchez al Liceu pels indults

Concentracions de l'ANC, la CUP i altres entitats independentistes amb lemes com "Res a perdonar, tot a guanyar", "La farsa del Liceu" o "Som més de 3.000"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Indults

Les manifestacions en protesta per la conferència de Pedro Sánchez sobre els indults al Liceu de Barcelona han començat cap a les 10 del matí d'aquest dilluns.

A la Rambla, davant mateix del Liceu, l'ANC ha convocat una concentració a dos quarts d'11, i una estona abans ja hi havia força gent, darrere una línia policial i amb els Mossos protegint la façana.

També hi havia molta policia de paisà i moltes furgonetes dels antiavalots dels Mossos, mentre encara no s'havia tallat la circulació.

Els congregats han escridassat alguns dels assistents a la conferència quan arribaven al Liceu, com és el cas de l'expresident de la Generalitat José Montilla o de l'exconseller Ramon Espadaler.

Pancarta de Poble Lliure i La Forja, aquest dilluns a la plaça de Catalunya de Barcelona

"Clemència no és justícia"

Un altre punt de convocatòria, el de Poble Lliure i La Forja, forces integrants de la CUP, i també dels CDR, ha estat la plaça de Catalunya, davant del monument a Francesc Macià a les 10 del matí.

Els convocants han escollit de lema "Clemència no és justícia", i han cridat per la independència i contra "la farsa del Liceu", i tenien la intenció de baixar fins davant del Liceu.

Cordó policial dels Mossos al Pla de la Boqueria, aquest dilluns a Barcelona

Cap a tres quarts d'11 els Mossos han fet un cordó policial a l'alçada del pla de la Boqueria, a tocar del Liceu, i han frenat l'avançada dels manifestants.

Cap a dos quarts de dotze la Guàrdia Urbana ha dit que calculava que la gent congregada eren un total d'unes 300 persones:



 

Per sobre del cordó policial, la CUP ha instal·lat un faristol des del que han fet parlaments recordant que hi ha diversos milers d'independentistes encausats des del 2017 i afirmant que "Pedro Sánchez no és benvingut als Països Catalans":


Els parlaments han continuat en un escenari a prop, i hi han intervingut representants de La Forja, de Poble Lliure, de la Coordinadora d'Advocats i també algunes de les persones encausades pel procés independentista.

També s'han llegit la llista d'alguns dels noms d'aquestes persones, i s'ha reclamat l'amnistia per a cadascuna d'elles.

 

Pràcticament a les 12 en punt Pedro Sánchez ha entrat al Liceu per la porta principal, enmig de la cridòria i del fum que s'ha llançat en la concentració:

Pedro Sánchez, d'esquena, amb Teresa Cunillera al davant del Liceu, aquest dilluns a Barcelona

La conferència de Sánchez, titulada "Retrobament, un projecte de futur per a tot Espanya", ha començat poc després de les 12 del migdia, i quan ha anunciat que aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà els indults, l'han interromput crits de "la independència és la solució" a dins de la sala. També hi ha hagut aplaudiments, Sánchez ha continuat el discurs, i els crits s'han aturat després de poc.

La interrupció l'ha reivindicada poc després a Twitter l'organització independentista Arran, dient que ha estat un dels seus militants qui ha cridat i han penjat un vídeo del moment, gravat dins de la sala:


 

El jove l'han acompanyat a fora de la sala, i no ha oposat resistència. 

Òmnium, a Madrid

Per la seva banda, aquest dilluns ha estat el dia escollit per Òmnium per portar al Congrés dels Diputats les signatures, 200.000 segons s'ha dit, que ha recollit les últimes setmanes per reclamar l'amnistia per a tots els independentistes encausats des del 2017.


 

A l'acte convocat pel govern espanyol no hi han anat representants de les institucions autonòmiques catalanes, ni del Parlament ni del govern, que s'han queixat que en van tenir notícia per la premsa.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha justificat la seva absència perquè no se l'ha convidat com a presidenta, sinó només personalment.

També ho ha fet l'expresident Quim Torra, que ha mostrat a Twitter la invitació, i ha qualificat l'acte de "propaganda de paternalisme colonial":



 

 

Concentració a la Rambla per protestar per l'acte de Pedro Sánchez i els Mossos impedint que s'acostin al Liceu, aquest dilluns a Barcelona (ACN)
ARXIVAT A:
Indults Pedro Sánchez
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut