Classes en grup a casa: famílies de Califòrnia s'organitzen per contractar professors

La iniciativa, coneguda com a "learning pods", o càpsules d'aprenentatge, provoca discrepàncies perquè fa créixer encara més les desigualtats socials

Paula Brujats RubirolaActualitzat

El jardí d'una casa particular o un garatge, convertits en aula. És l'opció que han triat les famílies més riques de Califòrnia per començar el curs. Mentre que la majoria d'escoles han reprès l'activitat fent només classe a distància, alguns pares i mares s'han organitzat amb els veïns del barri per contractar professors particulars que imparteixen classes presencial o a distància en grup als seus fills.

"Realment m'agrada perquè estic amb alguns dels meus amics i és molt millor que fer només classe online", assegura la Mia Friendlander, estudiant de 12 anys que cursa l'equivalent a 1r d'ESO

És un experiment que han batejat com a "learning pods" o càpsules d'aprenentatge. Segueixen el temari de l'escola i és també una bona solució per a les famílies, que s'estalvien fer malabars entre teletreballar i cuidar els fills.

 

Un grup d'alumnes reben classes online en un garatge de Los Angeles, a Califòrnia

Jason Friedlander, pare de la Mia, explica per què han adoptat aquesta pràctica:

"Volíem fer un grup d'amics per assegurar el contacte social, però també volem que tinguin un professor, per ajudar-los amb els estudis si necessiten més suport. És una atenció que no reben ara perquè no poden anar a l'escola"

Els alumnes segueixen el temari de l'escola

Les famílies paguen, de mitjana, 40 dòlars (uns 30 euros) per alumne i hora per aquest model, que a ulls d'alguns professors, eixampla, encara més, l'esquerda de la desigualtat social a Califòrnia. Així ho explica el degà d'Educació de la Universitat del Sud de Califòrnia, Pedro Noguera:

"Els que tenen diners poden invertir i pagar els professors pel seu compte. A un bon preu, fins i tot, superior al sou que els professors cobren treballant a les escoles. Però el que veiem és que els nens pobres i també els de classe mitjana s'han de conformar amb el que ofereixen les escoles."

Mentrestant, també a Califòrnia, moltes altres famílies no han pogut començar el curs remot perquè encara no tenen ordinador portàtil per seguir les classes a distància.

ARXIVAT A:
Educació Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut