Una nena amb una samarreta on es llegeix 'No em diguis princesa, digue'm campiona'
Una nena amb una samarreta on es llegeix 'No em diguis princesa, digue'm campiona'

Clam a Badalona en contra les agressions sexuals al Màgic i "l'abandonament institucional"

Actualitzat

ACN Badalona - Al voltant de 200 persones s'han manifestat aquest dissabte a Badalona per denunciar les agressions sexuals que han tingut lloc darrerament al centre comercial Màgic. La protesta ha arrencat a dos quarts de dotze a la plaça de la Vila i ha acabat dues hores més tard just davant del Màgic. Amb crits de 'Als centres comercials, el que passa no és normal', 'Alcalde, escolta, volem una resposta' o ''Sola, borratxa, vull arribar a casa', els manifestants han volgut mostrar el seu suport a les víctimes i criticar "l'abandonament institucional" per part de l'Ajuntament. El Comitè de Mares i el Sindicat d'Estudiants han denunciat que el consistori els ha "donat l'esquena" i, en canvi, ha "protegit els interessos" del centre comercial.

La manifestació ha començat a la plaça de la Vila de Badalona on s'ha desplegat una gran pancarta amb el lema 'No esteu soles'. Des d'allà, Teresa Prados, mare d'una de les víctimes del Màgic, ha exposat que la marxa l'han organitzat "per dir a totes aquelles dones que se senten soles i aïllades que no ho estan". "Ja n'hi ha prou de masclisme, que ens matin i que ens violin. Ja n'hi ha prou d'aquest abandonament institucional que ens deixa de banda, ens dona l'esquena i ens ataca per aixecar la veu", ha denunciat Prados.

De fet, les manifestants s'han mostrat especialment crítiques amb l'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, a qui han acusat de "defensar la direcció del Màgic i protegir els interessos de les grans marques que hi treballen". En aquest sentit, la secretària general del Sindicat d'Estudiants, Coral Latorre, ha denunciat el "silenci i menyspreu absolut" per part de la direcció del centre, però també l'"abandonament institucional" amb què es troben les víctimes i les seves famílies".

Les convocants de la marxa han exigit, entre d'altres coses, que s'imparteixi una assignatura d'educació sexual a les aules. "L'Ajuntament ens diu que ja ho fan, però és mentida", ha lamentat Latorre, i ha reclamat a l'alcalde de la ciutat que "si de debò no es vol posar al costat de les víctimes, almenys que no posi traves a la nostra lluita".

La protesta ha recorregut diferents carrers de Badalona fins arribar, al voltant de la una del migdia, al centre comercial Màgic. Allà, el Comitè de Mares i el Sindicat d'Estudiants han llegit un manifest. Durant el recorregut s'han pogut sentir crits de 'Alcalde, escolta, volem una resposta', 'Guijarro dimissió', 'Als centres comercials el que passa no és normal' o 'Cap agressió sense resposta'.

Violació grupal a una nena d'onze anys

La presumpta violació grupal de sis menors sobre una nena d'onze anys va tenir lloc als lavabos del centre comercial Màgic de Badalona a mitjan novembre de l'any passat, i després que el cas sortís a la llum pública s'han denunciat tres casos més al mateix indret, que els Mossos investiguen. A mitjans del mes d'abril el jutge va decidir deixar en llibertat l'únic menor en règim tancat per la presumpta violació grupal. Li ha aplicat mesures cautelars de prohibició de comunicació amb la víctima i li ha imposat una ordre d'allunyament tant d'ella com del centre comercial badaloní.

Arran de tots aquests casos, la Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d'Esquadra han intensificat les tasques de vigilància a les immediacions del centre comercial per evitar que se'n produeixin de nous.

Anar al contingut