Acte de Ciutadans per presentar el seu "decàleg del feminisme liberal" (EFE)
Acte de Ciutadans per presentar el seu "decàleg del feminisme liberal" (EFE)

Ciutadans presenta un "decàleg del feminisme liberal" abans del 8M

RedaccióActualitzat

El govern espanyol, els partits i les organitzacions comencen a agafar posicions de cara al 8 de març, divendres que ve, Dia de les Dones. Ciutadans no se suma a la vaga feminista, però aquest diumenge ha defensat l'anomenat "feminisme liberal". El partit ha presentat un decàleg amb què volen definir un feminisme "obert, plural, inclusiu i modern".

L'encarregada de presentar-lo ha estat Inés Arrimadas. A l'acte, també hi han intervingut Albert Rivera i diverses diputades i regidores del partit, com Begoña Villacís. Arrimadas ha defensat una lluita per la igualtat que inclogui els homes i que no es perdi en qüestions de forma.

"Feminisme no és dir 'portaveues' (sic), és canviar polítiques. No rebré lliçons de feminisme de ningú que digui 'portaveues' o que tingui un cartell que digui 'nosaltres' amb tres homes davant"

Arrimadas considera que actituds com aquestes "allunyen molta gent del feminisme" :

"Apostem per un feminisme que no deixa ningú enrere, que no exclou i que és modern. M'he vist atacada per altres partits perquè se suposa que nosaltres no podem parlar de feminisme"

El decàleg subratlla que "mai hi haurà igualtat sense llibertat"; que les dones no hagin de triar entre ser mares i la seva professió; i que el feminisme "no exclou l'home".

Altres punts del document feminista de Ciutadans són l'educació basada en la igualtat i no fer "ni un pas enrere contra la violència masclista".

Arrimadas assegura que la guerra de sexes "és passat" i el feminisme liberal "és present i futur".

 

 

Rivera: "El feminisme no és una batalla d'etiquetes, ni de bàndols"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, també ha defensat un "feminisme que combat les etiquetes"

"Per què el feminisme no pot ser una causa de tota la societat? Per què uns han de dir que és seva i d'altres que no hi ha res a fer?"

Rivera ha fet de l'acte un punt més en la precampanya i ha promès que si és president executarà "fins a l'últim cèntim" el Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

"Que no es quedin els diners en els calaixos, perquè la violència masclista existeix, no es pot negar l'evidència. Cal saber a què es destinen els diners, hem de ser eficaços"

ARXIVAT A:
8MCsInés ArrimadasFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut