CIS: El PSOE guanyaria en 10 de les 12 autonomies que voten el 26M

Segons l'enquesta d'aquest organisme, els socialistes podrien recuperar la Comunitat de Madrid 24 anys després

RedaccióActualitzat

El Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS, vaticina que el PSOE guanyarà a 10 de les 12 comunitats que el 26M celebraran eleccions autonòmiques, victòria que podria comportar canvis en alguns executius regionals.

La possible victòria més destacada és la de la Comunitat de Madrid, en mans del PP des de fa 24 anys.


Madrid, 24 anys després

La llista encapçalada pel socialista Ángel Gabilondo aconseguiria entre 33 i 38 diputats i podria governar amb els d'Unides Podem (entre 17 i 19) i els de Més Madrid (16 i 18), el nou partit de Manuela Carmena i Íñigo Errejón.

El PP de Madrid es quedaria amb entre 29 i 33 diputats al parlament autonòmic, Ciutadans amb una forquilla entre 21 i 24, i Vox entre 6 i 8.


Les Canàries, també

L'altra comunitat que podria passar a mans socialistes, segons el CIS, és les Canàries: hi tindrien fins a 23 diputats, i podria governar pactant amb forces com Coalició Canària (12-15) Ciutadans (6-8) o Podem (també entre 6 i 8).

A Extremadura i a Castella-la Manxa, on ja governa, l'enquesta vaticina que el PSOE fregarà la majoria absoluta i podrà governar pactant amb Podem.


Aragó, les Balears i Astúries

El mateix passaria a Aragó, on Javier Lambán aconseguiria fins a 22 escons, i podria continuar governant amb el suport de Podem, amb entre 10 i 12 escons, i IU, amb 3.

A les Illes Balears també Francina Armengol podria mantenir el govern socialista, amb els entre 17 i 19 escons que aconseguirien i repetint pacte amb Podem i amb Més.

A Astúries el PSOE tindria entre 15 i 18 diputats i Podem entre 7 i 9, suficients per continuar governant, mentre el PP es quedaria amb un màxim d'11 i Ciutadans entre 4 i 5.


Cantàbria i Navarra

Cantàbria i Navarra quedarien en mans de la dreta: a la primera el Partit Regionalista de Cantàbria, el PRC, aconseguiria fins a 13 escons i el PP fins a 10, mentre el PSOE n'aconseguiria un màxim de 7.

En el cas de Navarra, la coalició Navarra Suma entre el PP, Ciutadans i UPN, aconseguiria fins a 17 escons, i el PSOE un màxim de 12.


Castella i Lleó, Múrcia i La Rioja

Pel que fa a Castella i Lleó, les eleccions autonòmiques les guanyaria el PSOE i dificultaria al PP continuar governant amb el suport de Ciutadans.

També Múrcia i La Rioja veuran una victòria socialista, però difícilment això comportarà que els partits de dreta no puguin governar.

ARXIVAT A:
Eleccions autonòmiques 26M
Anar al contingut