Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, parlant des del seu escó
La formació liderada per Pedro Sánchez és la primera en estimació de vot davant del Partit Popular de Feijóo, segons el CIS (EFE/ J P Gandul)

CIS: El PSOE amplia distàncies amb el PP després de l'acord per renovar el CGPJ

Els socialistes serien la força més votada amb un 32,9% dels sufragis, 2,7 punts més que els populars, segons el baròmetre del CIS d'aquest mes de juliol

RedaccióActualitzat

El PSOE guanyaria les eleccions generals si se celebressin avui, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de juliol. Els socialistes obtindrien un 32,9% dels vots, 2,7 punts per sobre del Partit Popular, que quedaria com a segona força, en el primer baròmetre després de l'acord entre les dues grans forces per a la renovació del Consell General del Poder Judicial.

L'estimació de vot del CIS mostra un canvi de tendència respecte de les eleccions del mes de juliol de l'any passat, en què la llista encapçalada per Alberto Núñez Feijóo es va imposar amb un 33% dels sufragis, més d'un punt per sobre de la formació de Pedro Sánchez.

A curt termini, la tendència també és positiva per al PSOE, que creix gairebé un punt en estimació de vot respecte al mes passat i amplia la distància amb els populars.

La tercera força amb més suport de la ciutadania a les urnes seguiria sent Vox. La formació d'extrema dreta es mantindria, amb una estimació de vot molt semblant a les últimes eleccions generals i a l'últim baròmetre: prop d'un 12% dels sufragis.

Al darrere seguirien Sumar, amb un 6,6% dels vots, gairebé la meitat que a les eleccions d'ara fa un any, on es va presentar en coalició amb Podem, que ara té un 4% d'estimació de vot.

El partit S'ha Acabat la Festa, que fa un mes va entrar al Parlament Europeu liderat pel youtuber d'extrema dreta Alvise Pérez, manté la tendència a l'alça i escala fins al 2,7% d'estimació de vot.

Pel que fa als partits catalans, es mantindria el frec a frec entre Junts i Esquerra, amb els republicans una dècima per sobre dels juntaires.

El baròmetre del CIS també demana als enquestats quina valoració fan dels líders polítics. Tots els principals líders suspenen, però Pedro Sánchez és el que en surt més ben parat, amb un 26,5% que el situa com el seu líder favorit, un percentatge que gairebé duplica el de Núñez Feijóo.

Anar al contingut