Pablo Casado, PP (EFE)
Pablo Casado, PP (EFE)

CIS: el PP cauria a la quarta posició a Espanya per la irrupció de Vox

El PSOE guanyaria les eleccions a Espanya, amb Cs i Podem al darrere, i a Catalunya les generals les guanyaria ERC, seguida del PSC, En Comú-Podem i el PDeCat

Actualitzat

El PSOE guanyaria les eleccions generals si es fessin ara. El Partit Popular cauria 4 punts i se situaria com a quarta força en intenció de vot, segons els resultats de l'última enquesta del CIS.

Ciutadans i Podem, doncs, superarien els populars. La formació taronja es convertiria en segona força i Podem i les seves confluències, en tercera.

 

Pel que fa a la formació d'ultradreta Vox pujaria tres punts en intenció de vot, gairebé el doble que en l'anterior enquesta.

 

 

Si es traslladés el pacte que s'ha fet a Andalusia, un tripartit de dretes format per PP, Ciutadans i Vox sumaria 39,1, mentre que PSOE i Podem sumarien 45,3.

Pel que fa als líders, tots perden punts, però encapçala la llista Pedro Sánchez, seguit d'Albert Rivera, Pablo Casado i Pablo Iglesias en quarta posició.

 

 

ERC guanya a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, si avui es fessin eleccions generals, el partit que guanyaria seria ERC, amb el 22,7% dels vots. La segona plaça l'ocuparia el PSC, amb el 21,6%, que avançaria En Comú-Podem, que se situaria en el 13,3%.

Ciutadans es quedaria a la quarta posició amb una intenció de vot del 8,9%. Per darrere, en cinquena posició hi hauria el PDeCAT amb el 5% i en sisè lloc el PP amb el 4,8%.

Vox obté un resultat testimonial amb tot just el 0,9% dels vots. Quedaria per darrere del PACMA, que obtindria l'1,3%.

 

 

En l'anterior CIS del 4 de gener, Esquerra Republicana ja se situava com a primera força política a Catalunya, amb un 23,4% de suports. En segona posició, se situava el PSC, amb un 20,1%. En Comú Podem, ocupava la tercera plaça, amb un 14,2%. Ciutadans quedava com a quarta força (8,3%) al davant del PDeCAT, amb el 6,8%.

ARXIVAT A:
EleccionsPPPSOEVoxUnides PodemCsERCEn comúPSCPedro SánchezPablo CasadoPablo IglesiasAlbert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut