Pablo Casado, PP (EFE)

CIS: el PP cauria a la quarta posició a Espanya per la irrupció de Vox

El PSOE guanyaria les eleccions a Espanya, amb Cs i Podem al darrere, i a Catalunya les generals les guanyaria ERC, seguida del PSC, En Comú-Podem i el PDeCat
Actualitzat
TEMA:
Eleccions

El PSOE guanyaria les eleccions generals si es fessin ara. El Partit Popular cauria 4 punts i se situaria com a quarta força en intenció de vot, segons els resultats de l'última enquesta del CIS.

Ciutadans i Podem, doncs, superarien els populars. La formació taronja es convertiria en segona força i Podem i les seves confluències, en tercera.

 

Pel que fa a la formació d'ultradreta Vox pujaria tres punts en intenció de vot, gairebé el doble que en l'anterior enquesta.

 

 

Si es traslladés el pacte que s'ha fet a Andalusia, un tripartit de dretes format per PP, Ciutadans i Vox sumaria 39,1, mentre que PSOE i Podem sumarien 45,3.

Pel que fa als líders, tots perden punts, però encapçala la llista Pedro Sánchez, seguit d'Albert Rivera, Pablo Casado i Pablo Iglesias en quarta posició.

 

 

ERC guanya a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, si avui es fessin eleccions generals, el partit que guanyaria seria ERC, amb el 22,7% dels vots. La segona plaça l'ocuparia el PSC, amb el 21,6%, que avançaria En Comú-Podem, que se situaria en el 13,3%.

Ciutadans es quedaria a la quarta posició amb una intenció de vot del 8,9%. Per darrere, en cinquena posició hi hauria el PDeCAT amb el 5% i en sisè lloc el PP amb el 4,8%.

Vox obté un resultat testimonial amb tot just el 0,9% dels vots. Quedaria per darrere del PACMA, que obtindria l'1,3%.

 

 

En l'anterior CIS del 4 de gener, Esquerra Republicana ja se situava com a primera força política a Catalunya, amb un 23,4% de suports. En segona posició, se situava el PSC, amb un 20,1%. En Comú Podem, ocupava la tercera plaça, amb un 14,2%. Ciutadans quedava com a quarta força (8,3%) al davant del PDeCAT, amb el 6,8%.

ARXIVAT A:
Eleccions PP PSOE Vox Unides Podem Cs ERC En comú PSC Pedro Sánchez Pablo Casado Pablo Iglesias Albert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut