Cotxes circulant per l'esquerra en una carretera de dos carrils
La circulació pel carril de l'esquerra obliga a fer campanyes de conscienciació recurrents

Circular pel carril del mig, una pràctica habitual tot i que es multa amb 200 euros

Molts conductors ho fan perquè se senten més segurs, però, en realitat, és una acció que pot suposar un perill en cas d'avaria i, a més, és una infracció

RedaccióActualitzat

L'helicòpter de trànsit posa el focus en un cotxe i el segueix durant uns quilòmetres. No ha fet cap maniobra perillosa i respecta el límit de velocitat; tot i així, està cometent una infracció greu. No circula per la dreta i fa servir un dels dos carrils que estan destinats als avançaments.

Un problema de trànsit que no és nou, com la norma que ho prohibeix, que ja fa anys que està en vigor, però l'increment del volum de circulació a les autopistes ha intensificat una pràctica que no tothom té clar que sigui una infracció.

No circular pel carril de la dreta quan és possible pot suposar una multa de 200 euros. Tot i això, és una pràctica habitual i per això cada cop més autoritats de trànsit i Mossos d'Esquadra busquen conscienciar per combatre-la.

Aquest mes de novembre, la DGT mostrava unes imatges en què es veuen vehicles que circulen pel mig quan podrien anar per la dreta:


Molts conductors ho fan perquè se senten més segurs, però, en realitat, és una acció que pot suposar un perill en cas d'avaria i per als altres conductors.

Jordi Ortiz, cap de torn d'àrea regional de trànsit de l'Àrea Metropolitana Nord, recorda casos en què s'han trobat vehicles avariats al carril del mig.

"Encara que et pensis que és més segur anar pel mig de l'autopista, qualsevol incidència que et passi al cotxe, una roda punxada o que et quedis sense potència, si vas per la dreta tens el voral, és molt més segur."

Un altre dels motius és la molèstia per a la resta de vehicles. Avançar per la dreta està prohibit en una situació amb diversos carrils i pot suposar una multa de 200 euros. Quan un cotxe circula pel carril del mig, obliga la resta a fer un canvi de dos carrils per poder-lo avançar fins a tornar a la dreta.


Per què condueixen pel carril del mig?

No s'hauria de fer, però es fa. I per què es fa? Ho hem preguntat a diversos conductors i la resposta és sovint la mateixa: "No ho sabia", com es pot veure en aquest vídeo:


Els conductors consideren que cal més pedagogia per canviar els hàbits. De fet, en algunes carreteres ja es poden veure missatges en els panells lluminosos que recorden que cal circular per la dreta.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut