Científics japonesos creen un robot amb pell fet de cèl·lules humanes (Universitat de Tòquio)

Científics japonesos creen un robot facial amb pell de cèl·lules humanes

La investigació obre la porta a reduir l'ús d'animals per fer testos de cosmètics, i pot contribuir a nous estudis com els relacionats amb les arrugues

Redacció/AgènciesActualitzat

Investigadors japonesos han creat un robot facial amb pell fet de cèl·lules humanes, que té funcionalitats biològiques i expressivitat. Tota una fita que obre la porta a reduir l'ús d'animals per fer testos de medicaments i cosmètics, i que pot contribuir a altres estudis com els relacionats amb la formació de les arrugues.

L'equip, que lidera el professor de mecànica industrial Shoji Takeuchi, de l'Institut de Ciència Industrial de la Universitat de Tòquio, va fer servir cèl·lules i matriu extracel·lular per crear la pell del robot. Per enganxar-l'hi, els científics van desenvolupar un mètode d'ancoratge que imita els lligaments humans i que permeten que somrigui.

Aquesta no és la primera vegada que un equip d'investigadors imita la pell humana en robots. Però mentre la majoria d'humanoides actuals tenen un recobriment de silicona que emula una pell, l'equip japonès ha cultivat cèl·lules mare humanes per desenvolupar capes de dermis i epidermis de 2 mil·límetres de gruix i 25 mil·límetres de diàmetre pel robot.

També té lligaments

Després calia unir la pell al robot. Normalment aquest tipus de teixits s'enganxen a les protuberàncies de l'humanoide, però això fa que les seves expressions siguin estranyes quan es mou. Per aquest motiu, els investigadors van idear un mecanisme inspirat en els lligaments humans, que fa que els moviments de la pell del robot ofereixin una sensació de més fluïdesa i naturalitat.

L'estudi ha estat publicat aquesta setmana a la revista Cell Reports Physical Science, i l'equip que hi ha al darrere espera que contribueixi a fer "avenços en la robòtica biohíbrida".

"Un aspecte particularment destacable d'aquest mètode és la possibilitat de dotar els robots de capacitats d'autocuració inherents a la pell biològica. En entorns impredictibles, una petita esgarrapada a la pell del robot pot agreujar-se si no rep atenció. Per tant, la capacitat autorreparadora es converteix en una característica crítica dels robots humanoides"

Ja havien creat un dit amb pell humana

La pell humana desenvolupada al Japó és el segon gran èxit del mateix equip d'investigadors en aquest camp. Fa pocs anys, els científics del professor Takeuchi van crear un robot amb forma de dit recobert amb una pell similar, i volen continuar investigant: "En el futur, ens agradaria integrar la pell amb funcions com els nervis i vasos sanguinis en un robot que es mogui amb músculs fets de cèl·lules musculars per fer-lo més semblant a una persona".

 

ARXIVAT A:
CiènciaJapó
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut