Ucraïna denuncia un ciberatac contra pàgines de les forces armades, el Ministeri de Defensa i dos bancs del país (Reuters/Kacper Pempel)

Ciberatac contra el Ministeri de Defensa d'Ucraïna i dos grans bancs del país

El govern ucraïnès denuncia a les xarxes socials que és víctima d'un atac informàtic
Actualitzat
TEMA:
Pirateria

Mentre es rebaixa la tensió sobre el terreny, el conflicte entre Rússia i Ucraïna agafa una nova dimensió a la xarxa.

En un comunicat difós a les xarxes socials, Ucraïna ha denunciat aquest dimarts un ciberatac contra pàgines de les Forces Armades, el Ministeri de Defensa i dos dels principals bancs estatals.

Durant les últimes hores, Privatbank ha estat víctima d'un atac massiu de DoS, és a dir, denegació de servei. També experimenten errors el Banc Estatal d'Estalvis d'Ucraïna (Oschabank) i els llocs web del Ministeri de Defensa i les Forces Armades.

"És possible que l'agressor hagi recorregut a tàctiques de maldats menors en veure que els seus plans agressius no funcionen", indica en un comunicat el Centre per a la Seguretat de la Informació. Sense dir-ne el nom, és una clara la referència a Rússia.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski (Europa Press/Kay Nietfeld)


Atac cibernètic al gener

El mes de gener, Ucraïna ja va ser víctima d'un ciberatac contra diverses webs governamentals. Aleshores les autoritats ucraïneses van assegurar tenir proves de la implicació de Moscou.

Ara, però, l'atac cibernètic és vist amb més preocupació, perquè aquest dimecres és la data en què, segons els serveis d'intel·ligència dels Estats Units, Rússia podria iniciar un atac militar contra Ucraïna.

 

ARXIVAT A:
Pirateria Ucraïna Rússia Internet
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut