El cantautor Cesk Freixas anuncia gira pels 20 anys de carrera i aturada pel 2025 (CN/Oriol Darnés)

Cesk Freixas anuncia gira al 2024 i després una aturada per dedicar-se a la família

Durant l'any que ve celebrarà 20 anys de carrera amb una gira, un disc en directe i una nova cançó que traurà al gener

Cesk Freixas, el cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, anuncia una aturada en la seva carrera per dedicar-se a la família. En un comunicat que ha penjat a la xarxa social X ha dit que no plegarà fins al 2025. Durant el 2024 celebrarà els 20 anys de carrera amb un nou espectacle, una gira, un disc en directe i, aquest gener, amb una nova cançó per donar les gràcies al seu públic: "No sabeu com d'especial i estimat m'heu fet sentir". 

"Després de trobar-me tantes persones com regals, de reconèixer-me en cadascuna de les comarques que he trepitjat, després de 20 anys, 9 discos i pràcticament 2.000 concerts... aquest projecte musical s'atura."

De fet, el 4 de gener farà dues dècades exactes del seu primer concert al Bar Jimmy Jazz d'Igualada, on va començar "un somni" en què, diu, ha estat submergit "mitja vida", dedicat a "l'ofici de fer cançons, per la llengua pels Països Catalans, per la justícia i per la solidaritat".

Després de l'hivern del 2025, Freixas diu que s'aturarà durant un parell d'anys o més, perquè ho necessita, ha dit. Afegeix que no sap quan tornarà, però no es tracta d'un "adeu" sinó d'un "fins aviat". L'artista diu que vol dedicar temps als seus dos fills i a la seva companya.

"Comparteixo l'amor i els dies amb dos fills petits i la meva companya, i els dec molts caps de setmana. Molts. Massa." 

Durant la gira del 2024, Freixas gravarà un disc en directe --el desè de la seva carrera i el primer en viu--, un nou espectacle que recollirà els seus èxits.

"Amb en Víctor Nin estem preparant un nou format, una nova banda, per interpretar les cançons més representatives dels meus treballs. Serà un espectacle únic, extremadament especial, una cloenda humil i sincera."
 

Sobre la nova cançó que traurà aquest pròxim gener "per endolcir el comiat", Freixas diu que va dirigida a tothom que estima la seva "proposta musical". El músic assegura que l'ha treballat "a llàgrima viva amb l'estimadíssim Víctor Nin", i que l'ha produït "amb pell de gallina amb en Pau Romero". I afegeix:

"Em penso que és una de les cançons més boniques que he escrit en aquests vint anys d'anar fent, que és la millor manera d'anar dient."

El comunicat difós a les xarxes socials va acompanyat d'una fotografia que mostra una llibreta oberta amb la frase "Cesk Freixas 2024. 20 anys i un comiat". 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut