Alumnes al passadís d'una universitat
Aquest any, 57.401 estudiants s'han preinscrit per accedir als estudis de grau (Europa Press)

Cercador de notes de tall 2024: Física i Matemàtiques encapçala per 13è any el rànquing

Els graus de l'àmbit de les ciències de la salut, com ara Medicina, Psicologia, Infermeria i Odontologia, tornen a ser els estudis més sol·licitats en primera preferència

RedaccióActualitzat

Pocs canvis en el rànquing de les notes de tall d'aquest 2024, les que marquen la qualificació mínima amb la qual els estudiants han accedit als estudis que demanaven i que s'han fet públiques aquest dijous.

El grau de Física i Matemàtiques que s'imparteix a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb una a nota de tall 13,438 encapçala el llistat. I ja fa 13 anys consecutius que passa.

 

El departament de Recerca i Universitats fa un segon llistat amb les notes de tall més altes en els centres que ofereixen 40 places o més. També com l'any passat, enguany l'encapçala el grau de Medicina a la Universitat de Barcelona (UB), al campus del Clínic, amb una oferta de 200 places i amb una nota de tall de 12,946. L'any passat, va ser de 13,040.

En aquesta taula pots consultar les notes de tall 2024:

 

La nota de tall depèn directament del nombre de places que ofereix un grau i la demanda d'estudiants que hi ha per a aquest grau. En el cas dels estudis amb una nota de tall 5, s'indica que els graus no han cobert totes les places ofertes en la primera assignació.
 

Els estudis de salut, els més demandats

Els graus de l'àmbit de les ciències de la salut, com ara Medicina, Psicologia, Infermeria i Odontologia, tornen a ser els estudis més sol·licitats en primera preferència.

També hi han entrat els graus d'Administració i Direcció d'Empreses, Dret i Arquitectura.

 

8 de cada 10, amb plaça assignada

Aquest any, 57.401 estudiants s'han preinscrit per accedir als estudis de grau en alguna de les set universitats públiques catalanes i la Universitat de Vic-Central de Catalunya.

El 81,51% ja té plaça assignada i, d'aquests, el 62,13% podrà fer els estudis que havia triat com a primera opció.

Els alumnes assignats a les diferents universitats són: 11.956 a la Universitat de Barcelona (UB); 9.555 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); 6.429 a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); 4.065 a la Universitat Pompeu Fabra (UPF); 3.232 a la Universitat de Lleida (UdL); 3.868 a la Universitat de Girona (UdG); 4.330 a la Universitat Rovira i Virgili (URV); 3.012 a la Universitat de Vic-Central de Catalunya (UVIC-UCC), i 338 a centres mixtos.
 

El calendari de matriculacions

Entre aquest dijous i el 15 de juliol, el Departament de Recerques i Universitats permetrà realitzar el tràmit d'assignació definitiva, que estarà vigent alhora que les matriculacions. Així, el calendari és el següent:

  • Matrícula dels assignats en primera preferència: del 12 al 17 de juliol
     
  • Publicació de les reclamacions que entren en primera preferència: 16 de juliol
     
  • Matrícula de les reclamacions que entren en primera preferència: 17 de juliol
     
  • Publicació de la segona assignació de places: 22 de juliol
     
  • Tràmit per continuar en el procés d'assignació de places: del 22 de juliol al 27 d'agost
     
  • Matrícula de la segona assignació: del 23 de juliol al 25 de juliol

Pots consultar totes les dates clau a Canal Universitats.

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
Anar al contingut