Els serveis mèdics transporten un ferit en l'explosió d'un míssil a un hospital de Gaza (Reuters)

Centenars de morts en un atac aeri a un hospital de Gaza

Israel i Hamas s'acusen mútuament de la massacre

RedaccióActualitzat

Almenys 500 persones. segons Hamas, han mort per l'impacte d'un artefacte aeri sobre un hospital al centre de Gaza, que també ha provocat centenars de ferits, molts dels quals pacients i civils que es refugiaven a l'edifici en considerar-lo un lloc segur.

Hamas i Israel s'han llaçat acusacions mútues sobre l'autoria de l'acció, que ha afectat l'hospital Al-Ahli.

Mentre que el grup armat parla d'un nou crim de guerra de l'ocupació israeliana, l'exèrcit israelià ha negat tenir cap responsabilitat en els fets i els ha atribuït a "un llançament fallit de coets de la Jihad Islàmica Palestina", un altre dels grups armats que actua a la zona.

Un portaveu de les Forces de Defensa d'Israel ha assegurat en un comunicat que "una anàlisi dels sistemes operatius" indica que "els terroristes a Gaza han bombardejat Israel amb coets, que han passat molt a prop de l'hospital", en el moment en què el centre mèdic ha estat atacat.

La Jihad Islàmica ha qualificat de "mentides" les acusacions fetes per Israel. "Com de costum, l'enemic sionista intenta, mitjançant la fabricació de mentides, eludir la responsabilitat de la brutal massacre que ha comès bombardejant l'hospital i assenyalant amb el dit la Jihad Islàmica", ha dit el moviment islamista palestí en un comunicat.

Un ferit atès a l'hospital de Shifa després de l'explosió a l'hospital d'Al-Ahli (Reuters)

Abbas cancel·la la seva trobada amb Biden

Arran d'aquest atac, el president palestí, Mahmud Abbas, ha decidit cancel·lar la trobada que tenia prevista amb el president dels Estats Units, Joe Biden, que visitarà en les pròximes hores el Pròxim Orient, incloent-hi Israel, però que ja ha anunciat que no anirà a Jordània

Precisament en aquest aquest país havia de tenir lloc la reunió entre Abbas i Biden, però Abbas ha decidit tornar cap a Ramal·lah, la seu del seu govern a la Cisjordània ocupada.

D'altra banda, el president palestí ha decretat tres dies de dol per aquests fets, que ha qualificat de "genocidi".

A diverses capitals del món àrab s'han convocat concentracions per rebutjar aquesta massacre.

Manifestació en rebuig de la massacre a l'hospital Al-Ahli a Amman, a Jordània (Reuters)


Reaccions internacionals

En l'àmbit internacional, Rússia i els Emirats Àrabs han demanat la reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU per l'atac, mentre països com l'Iran, França o Turquia han condemnat fermament aquesta acció.

També ho han fet la Lliga Àrab i l'Organització Mundial de la Salut. El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha dit que és un atac "horrible, inacceptable i il·legal".


L'ONU denuncia sis morts en un altre bombardeig en una de les seves escoles

Avui mateix, l'ONU ha denunciat que un altre atac aeri israelià ha matat sis persones més en una escola de les Nacions Unides a la Franja.

En total, el nombre de morts en aquesta regió des de l'inici del conflicte ja són més de 3.000. Un de cada tres són infants.

Mentre Israel continua bombardejant la Franja de Gaza, la resta de la població continua sense llum, aigua, aliments, medicaments i cap mena de subministrament, i amb l'ajuda humanitària bloquejada.


La intel·ligència israeliana continua assumint responsabilitats per la incursió del 7 d'octubre

En paral·lel, les diferents agències d'intel·ligència israelianes continuen assumint responsabilitats per l'atac de Hamas, que ha deixat 1.400 morts.

Si ahir era el cap dels serveis secrets interns qui reconeixia el seu fracàs, avui s'hi ha sumat el cap de la intel·ligència militar, que ha enviat una carta als seus subordinats en què admet que van fallar a l'hora de preveure la incursió islamista en territori israelià.

ARXIVAT A:
Guerra Hamas-Israel
Anar al contingut