El cap de la DIC Barcelona, Lisard Hidalgo i el cap de la Unitat Regional Operativa del SVA a Catalunya, Javier Martin Miñana

Cau una xarxa que introduïa a Catalunya cocaïna amagada en melmelada

Han detingut els 40 membres de l'organització i han intervingut cent quilos de droga, valorada en més de sis milions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drogues

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una xarxa que introduïa a Catalunya grans quantitats de cocaïna que venia de Colòmbia. El grup gestionava una xarxa de pisos a Barcelona on venien i distribuïen la droga, que es traslladava en bidons plens de melmelada. 

En l'operació, que s'ha portat a terme amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, s'han detingut 40 membres de la xarxa, arrestats en diferents municipis catalans i a Salamanca. 

També han intervingut més de 100 kg de cocaïna, que al mercat negre hauria tingut un valor de més de 6 milions d'euros, a més d'altres drogues, 161.900 euros en efectiu, un lingot d'or de 20 grams i sis armes de foc (3 pistoles, un revòlver i dues escopetes) i munició.

Els agents van interceptar l'últim carregament, que duia 40 quilos de cocaïna provinent de Medellín. 

L'origen de la investigació se situa el maig del 2022 a Sabadell, quan un grup va entrar en una nau industrial i va forçar quatre bidons que contenien melmelada.

En paral·lel, també es van detectar diversos punts de venda de cocaïna al barri de la Barceloneta, i es va identificar el responsable de planificar i executar la importació, conegut com el Barbes.

L'organització criminal estava formada per un clan familiar que controlava pisos a la Barceloneta i també a Horta-Guinardó. Estava liderada per dos germans, home i dona, i les seves parelles.


Els detinguts també robaven droga

Durant la investigació, es va descobrir que els principals investigats distribuïen la seva droga, però també la que aconseguien amb robatoris violents a altres traficants, on es feien passar per policies i s'emportaven la mercaderia.

Fa un any, van detenir un dels caps i la seva parella, quan portaven 10 quilos de cocaïna a una casa de Riells i Viabrea que feien servir d'amagatall.

Per aquest fet va ser condemnat a més de sis anys de presó, que està complint.


Registres a diferents poblacions

Amb un desplegament de més de 250 agents, en aquesta operació s'han fet 20 entrades i registres a Barcelona, Riells i Viabrea, Vacarisses i Salamanca.

S'han detingut 38 persones i s'han intervingut diferents drogues: cocaïna (uns 4 kg en pes brut), marihuana (uns 9 kg en brut), haixix (uns 3 kg), ketamina (178,7 g), metamfetamina (128 g), cristall (174 g) i heroïna (9 g). En un dels immobles s'han trobat també productes químics i estris per al tractament, adulteració i preparació de la cocaïna.

En els últims sis anys, havien comprat immobles i vehicles. El blanqueig de capitals supera l'1,3 milions d'euros.

Dins de la investigació econòmica, s'han bloquejat i adoptat mesures cautelars sobre 20 immobles, 36 comptes bancaris i 16 vehicles.

 

ARXIVAT A:
Drogues
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut