Sevillanes, casetes, pernil i "rebujitos" acosten Andalusia al parc del Fòrum

El parc del Fòrum acull la 48a edició de la Feria de Abril, que s'instal·la a Sant Adrià de Besòs fins al 5 de maig
Redacció Actualitzat

Amb la tradicional encesa de llums i amb els primers compassos de les sevillanes més tradicionals es va posar en marxa la nit de divendres una nova edició de la Feria de Abril de Catalunya.

La fira s'instal·la fins al 5 de maig al parc del Fòrum de Sant Adrià de Besòs i ocuparà 87.000 metres quadrats, repartits en dos espais: un de destinat a les casetes i un altre a les atraccions.

Ja són 48 edicions d'una festa que va arrencar l'any 1971 gràcies a un grup d'andalusos residents a Castelldefels que s'enyoraven de la seva festa gran de Sevilla. Després de passar per diverses ubicacions, ara ja fa 15 anys que la festa per excel·lència dels andalusos catalans es fa al Fòrum, amb sevillanes, "fritura"... i "rebujito".

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) preveu que aquest any passarran pel recinte un milió de persones.

Meritxell Batet, Pere Aragonès, Ada Colau i l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, a l'encesa del pòrtic


A les cuines de les casetes es treballa incansablement per tenir llestes olles i cassoles plenes amb els menjars més típics d'Andalusia.

"Estem escalfant pebrots per fer 'serranitos', carn amb salsa. També tenim 'chocos', calamars, calamarsets, gambes... Tot un assortiment de peix i marisc", explica una de les membres de l'Hermandad de Nuestra Señora del Rocío de Santa Coloma de Gramenet mentre aixeca les tapes de les olles per mostrar-ne el contingut i remena les paelles que fan xup-xup als fogons.

 

Els plats i gots que es fan servir són reutilitzables. És el tercer any que la Feria de Abril aposta per mesures mediambientals d'aquesta mena.

 

El vicepresident de la Casa d'Andalusia de Cerdanyola del Vallès afirma: "La Feria de Abril representa un aparador per mostrar la nostra cultura i del que fem durant l'any."

"És una manifestació de la Feria de Abril de Sevilla, però amb la nostra idiosincràsia. Crec que la Feria de Catalunya és més oberta."


Contra les violències masclistes i a favor de la sensibilització sobre l'autisme

La Feria té per primera vegada un Punt Lila contra les violències masclistes i, a més, l'ONG Plan International disposa d'un espai informatiu per lluitar contra l'assetjament escolar a les nenes, el matrimoni infantil i l'embaràs adolescent en el marc de la campanya "Girls get equal".

D'altra banda, del 29 d'abril al 2 de maig, durant dues hores, les atraccions no emetran música ni sirenes per sensibilitzar sobre l'autisme. Es tracta d'una iniciativa de la FECAC en col·laboració amb l'Associació Asperger de Catalunya i la Federació Espectre Autista Asperger de Catalunya.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut