La devastació pel terratrèmol de magnitud 7,6 al centre del Japó

Cases arrasades i carreteres partides en dos: el terratrèmol del Japó, en imatges

El terratrèmol ha deixat destrosses sobretot al centre del país, i tant l'abast com la xifra de morts continuen creixent

Redacció/Agències

Edificis completament tombats al mig de la calçada, santuaris destrossats i fins i tot cases que acaben dins del mar del Japó.

Són algunes de les imatges que ha deixat el terratrèmol que ha afectat sobretot el centre del Japó. L'abast de les destrosses, mentre augmenta la xifra de morts, encara s'ha de determinar.

Algunes cases han quedat afectades al costat d'altres que han quedat dretes. Alguns barris, però, han quedat del tot arrasats.

 

Alguns veïns caminaven per davant del santuari de Sakakibara, ara ensorrat, observant els danys que ha deixat el terratrèmol en aquest lloc sagrat a Kohoku, a la prefectura d'Ishikawa.

Vianants observant les destrosses a Sakakibara (EFE)

L'impacte del terratrèmol ha causat fins i tot alguns incendis amb columnes de fum sobre zones destrossades. Fins i tot algunes llanxes han quedat penjades entre el mar i la costa, per l'impacte del terratrèmol.

 

Enmig dels barris habitats, algunes cases han caigut sobre cotxes que hi havia aparcats. A la imatge, uns veïns caminen al costat de les destrosses, a Nanao.

Un cotxe esclafat per una casa tombada pel sisme (EFE)

 

La vista aèria d'aquest barri de Wajima mostra com alguns edificis han quedat del tot sencers, almenys aparentment, mentre d'altres han quedat molt afectats, com aquest d'almenys sis pisos, que ha quedat completament tombat fins a caure al mig de la carretera.   

Un bloc de pisos tombat a Wajima (EFE)

 

Als afores dels nuclis urbans, l'impacte del terratrèmol ha deixat carreteres partides pel mig, del tot intransitables, com aquesta de prop de la ciutat de Togi, a la península de Noto.

Esvoranc de grans dimensions en una carretera (EFE)
ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut