S'ha fet música i cabaret davant la façana de l'edifici barceloní (ACN/Marta Vidal)

Casa Orsola, la finca modernista de Barcelona amb els veïns en lluita per un lloguer just

Els llogaters d'aquest edifici de l'Eixample denuncien pràctiques especulatives dels propietaris de l'edifici, que no els volen renovar el contracte

RedaccióActualitzat

Veïns de l'emblemàtica Casa Orsola, un edifici modernista a l'Eixample de Barcelona, han fet aquest dissabte un acte reivindicatiu per denunciar que no els volen renovar els contractes de lloguer.

Amb ingredients com la música i el cabaret, l'acció l'han organitzat des de la plataforma Veïnes Casa Orsola i el Sindicat de Llogateres per reclamar poder continuar vivint a l'indret que fa anys que és casa seva.

A finals del 2021, un grup inversor va comprar l'edifici i van començar els problemes. A mesura que han anat vencent els contractes de lloguer, la propietat s'ha negat a renovar-los. La majoria de les 27 famílies que hi vivien han acabat marxant. Un dels veïns, Josep Torrent, ha explicat:

"Tenen molt clar que ens volen fora. Els interessa que hi hagi molta rotació, perquè així poden apujar el lloguer quan els sembli."

En una entrevista al programa Zona Franca de TV3, diversos veïns asseguren que els nous propietaris volen convertir l'edifici en pisos turístics.

En un comunicat, la propietat de l'edifici es defensa dient que sempre han volgut arribar a un acord individual amb els llogaters a qui s'acabava el contracte. L'Ajuntament de Barcelona s'ha ofert com a mediador. Lucía Martin, regidora d'Habitatge, ha declarat:

"Això no són lloguers a preus de mercat, de vegades poden superar els 2.000 euros al mes. Són lloguers especulatius i no ho podem permetre a la ciutat."

El reportatge de TV3 complet es pot recuperar aquí:

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHabitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut