Primer pla d'Emma Vilarasau, en un moment de la pel·lícula
Emma Vilarasau és la matriarca de la família a "Casa en flames" (ACN cedida per VerCine)

"Casa en flames" ja és la pel·lícula en català més vista l'última dècada a Catalunya

La pel·lícula de Dani de la Orden supera "Alcarràs" en visionats en català, després que ja l'hagin vist més de 270.000 persones

RedaccióActualitzat

La pel·lícula "Casa en flames", dirigida per Dani de la Orden i escrita per Eduard Solà, ja és la pel·lícula en català més vista l'última dècada a Catalunya, segons dades de ComScore.

Fins diumenge passat, 1 de setembre, 270.599 persones ja l'havien vist, i supera els registres d'"Alcarràs", de Carla Simón, estrenada fa dos anys i que van veure 269.912 espectadors. La pel·lícula, protagonitzada entre altres per Emma Vilarasau, Alberto San Juan, Clara Segura i Enric Auquer, fa 10 setmanes que és a la cartellera dels cinemes.

Als 270.000 espectadors a Catalunya del film de Dani de la Orden cal afegir-hi les 2.022 entrades venudes per a sessions doblades a altres llengües.

En el primer mes havia recaptat un milió d'euros i actualment ja supera els 1,84 milions de recaptació a taquilla. La pel·lícula va inaugurar l'edició d'enguany del BCN Film Fest.

L'equip de 'Casa en flames' al BCN Film Fest
L'equip de "Casa en flames" al BCN Film Fest (ACN/Bet de Loreto/BCN Film Fest)

La seva potent arrencada també va deixar enrere altres grans produccions del cinema en català com "Pa negre" i "Incerta glòria", d'Agustí Villaronga, o "Estiu 1993", el debut de Simón a la gran pantalla.

De fet, "Estiu 1993", estrenada el 2017, és la tercera pel·lícula en català més vista a Catalunya l'última dècada, amb 108.495 espectadors. "Incerta glòria", també del 2017, basada en la novel·la homònima de Joan Sales, l'han vist 80.316 persones. La cinquena en el rànquing català és "Saben aquell", el biopic de David Trueba sobre l'humorista català Eugenio, amb 70.708 espectadors.

La pel·lícula aborda els conflictes d'una família burgesa catalana (ACN cedida per VerCine)

Les misèries d'una família rica catalana

"Casa en flames", rodada entre Canet de Mar i Calella de Palafrugell, és una comèdia dramàtica que gira al voltant d'una trobada familiar a la Costa Brava per buidar i vendre una segona residència, que acaba encenent els ànims de tothom. La protagonista --interpretada per Emma Vilarasau--, divorciada fa temps, està emocionada perquè podrà veure tota la família, ja que cadascú fa la seva vida sense fer-li cap cas. La pel·lícula mostra les misèries d'una família burgesa catalana que acaba esclatant durant un cap de setmana de convivència a Cadaqués.

 

ARXIVAT A:
CinemaCatalà
Anar al contingut