Actualment, el cas de la trama russa és un dels que impedeix la tornada de Puigdemont (ACN)

Cas Volhov: Aguirre vol saber ara quins russos van visitar Barcelona l'octubre del 2017

El jutge envia un llistat de peticions a la Policia Nacional perquè investigui qui pagava els vols i si els encausats es van reunir amb la màfia russa, rabins o l'extrema dreta internacional

RedaccióActualitzat

El jutge del cas Volhov, Joaquín Aguirre, amplia la investigació sobre la suposada trama russa del procés. En una nova interlocutòria, el magistrat demana ara a la Policia Nacional que investigui quins ciutadans russos van aterrar a Barcelona entre el 21 i el 27 d'octubre del 2017, qui va pagar els vols i quins contactes van mantenir investigats com Oriol Soler o Josep Lluís Alay amb la màfia russa.

En una interlocutòria, de sis pàgines, Aguirre també afirma que dirigents del partit d'Alternativa per a Alemanya, d'extrema dreta, haurien visitat l'expresident Carles Puigdemont quan era a la presó a Schleswig-Holstein l'abril del 2018. I insisteix a descobrir vincles entre els encausats amb partits de l'extrema dreta britànica, russa o dels Estats Units, així com amb rabins jueus per al finançament del procés.

A més de Puigdemont, Soler i Alay, també fa preguntes sobre Víctor Terradellas, David Madí, Josep Vendrell i Gonzalo Boye, tots encausats.

També els reclama informació sobre les criptomonedes:

"Revisar els whatsapps, missatgeria, fotografies i documents relacionats amb les criptomonedes, incloent-hi el contacte amb l'Iranià i un tal Ramírez del consolat americà a Barcelona, sobre el qual va publicar El Confidencial una foto extreta del telèfon de Terradellas."

Aguirre els diu als agents que hauran de seguir les seves ordres "també quan contradiguin les dels seus superiors jeràrquics policials".

El magistrat vol saber d'on sortien els ingressos de Terradellas, si tenia sou de l'extinta Convergència, i també si el partit o la Generalitat van pagar vols cap a Rússia.

"Amb la recopilació de viatges des de i cap a Rússia, whatsapps i trobades a Espanya amb russos s'ha de construir un mapa amb la freqüència de les relacions i la importància dels temes tractats, si és possible."

La posició polèmica d'Aguirre sobre l'amnistia

Actualment, el cas de la trama russa és un dels que impedeix la tornada de Puigdemont, ja que Aguirre rebutja aplicar-li l'amnistia en considerar que se l'investiga per delictes no amnistiables, com la malversació i la traïció.

La imputació d'aquests delictes va passar 15 dies després que l'Audiència de Barcelona obligués el magistrat a tancar la investigació per falta d'indicis. Puigdemont, Alay i Boye es van querellar amb el jutge per aquesta qüestió, i l'acusen de prevaricació i malversació.

En els últims mesos també s'ha filtrat una conversa gravada al seu jutjat en què Aguirre presumia d'haver torpedinat la tramitació de la llei d'amnistia, i afirmava que la trama russa seria "la tomba" de Pedro Sánchez.

ARXIVAT A:
AmnistiaCarles PuigdemontProcés català
Anar al contingut