Alèxia Putelles i Irene Paredes arriben a Ciutat Justícia
Alèxia Putelles i Irene Paredes declaren des de la Ciutat de la Justícia (EFE/Toni Albir)

Cas Rubiales: les companyes d'Hermoso confirmen pressions per dir que el petó era consentit

Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez han testificat a l'Audiència Nacional davant del jutge que investiga Luis Rubiales per agressió sexual i coaccions

RedaccióActualitzat

Nova jornada de declaracions davant del jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas Rubiales. Aquest dilluns ha estat el torn de les jugadores del Barça Alèxia Putellas i Irene Paredes, i la jugadora del Reial Madrid Misa Rodríguez. Les dues primeres, a través de videoconferència des de la Ciutat de la Justícia; i la tercera, de manera presencial.

Segons fonts de la Fiscalia, totes tres han ratificat la versió de Jennifer Hermoso, que assegura que el petó forçat que li va fer Luis Rubiales en la celebració del Mundial femení no va ser consentit, així com haver rebut pressions perquè sortís en defensa de l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Per tot plegat, el jutge instructor Francisco de Jorge investiga Rubiales pels presumptes delictes d'agressió sexual i coaccions.

En el cicle d'interrogatoris que el jutge va iniciar la setmana passada, ja han passat el germà d'Hermoso i una amiga seva, que van declarar haver rebut pressions de l'exseleccionador de la selecció femenina, Jorge Vilda, destituït a principis de setembre.

Justament, arran d'aquestes declaracions, Vilda és a la llista de persones que hauran de respondre les preguntes del jutge, en aquest cas com a investigat. L'exseleccionador està citat el dia 10 d'octubre, el mateix dia que el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera. Sis dies després, el 16 d'octubre, ha de declarar el director de la selecció masculina, Albert Luque, també com a investigat.

El calendari de declaracions a l'Audiència Nacional --on s'investiga tot plegat perquè va passar a l'estranger-- continuarà el dia 20, amb els testimonis del seleccionador masculí Luis de la Fuente, i el director i subdirector de Comunicació de l'RFEF.

Finalment, el jutge ha citat el dia 27 el psicòleg de la selecció femenina, l'exdirector de gabinet de Luis Rubiales i el responsable de compliance.

La portera Misa Rodríguez arribant amb el seu advocat a l'Audiència Nacional per declarar com a testimoni en el cas Rubiales
La portera Misa Rodríguez declara a l'Audiència Nacional (EFE/ Javier Lizon)

La declaració d'Hermoso, pendent

Queda per saber quan serà la declaració de la jugadora Jennifer Hermoso, que juga al Pachuca de Mèxic. El magistrat ha sol·licitat expressament que la seva declaració sigui presencial i, per això, previsiblement s'haurà d'aprofitar algun viatge que faci a Espanya o esperar que finalitzi la competició mexicana.

La setmana passada, a més del germà i l'amiga de Jennifer Hermoso, també van declarar la cap de premsa de la selecció, Patricia Pérez, que va aportar continguts del seu telèfon mòbil, així com dos pèrits que van ratificar l'informe de la defensa de Rubiales, que inclouria la lectura dels llavis de l'expresident de l'RFEF els instants previs al petó forçat.

També ha respost al jutge Luis Rubiales, que va ser citat el 12 de setembre. L'expresident de l'RFEF va negar-ho tot, tant el fet que el petó no fos consentit, com les coaccions a la jugadora. Malgrat això, després de l'interrogatori, l'instructor va acordar que Rubiales no es pugui comunicar amb la jugadora durant la instrucció, a més de prohibir-li acostar-s'hi a menys de 200 metres.

 

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut