L'actor i productor Alec Baldwin, fa uns dies, sortint de casa seva, a Nova York (David 'Dee' Delgado/Reuters)

Cas Alec Baldwin: la Fiscalia li rebaixa els càrrecs per la mort de Halyna Hutchins

Tant l'actor com l'armera s'enfronten ara a una pena inferior per l'incident mortal al rodatge de la pel·lícula "Rust"

La Fiscalia ha rebaixat els càrrecs presentats contra l'actor i productor Alec Baldwin per homicidi involuntari després que presentés un recurs en considerar que hi havia hagut un "error legal bàsic".

Baldwin i l'armera de la pel·lícula "Rust", Hannah Gutiérrez-Reed, van ser acusats el passat 31 de gener de dos càrrecs per homicidi involuntari per l'incident que va costar la vida a la directora de fotografia Halyna Hutchins, durant el rodatge d'aquell film, i podrien enfrontar-se a una pena màxima de 18 mesos de presó.

Una imatge de Halyna Hutchins en un acte per homenatjar la directora de fotografia, l'octubre de 2021 (Kevin Mohatt/Reuters)

Segons ha informat el diari The New York Times, la Fiscalia ha eliminat l'agreujant de delicte que també els havia estat imputat, emparant-se en un principi en una llei que es va fer efectiva el maig de 2022 i que comportava un càstig de cinc anys addicionals.

Un portaveu del ministeri públic, Heather Brewer, ha dit que la decisió s'ha pres per garantir "que es fa justícia" i evitar que s'allargui el procés.

La rebaixa arriba pocs dies després que la família de Hutchins denunciés Baldwin i altres implicats en la producció de la pel·lícula per homicidi imprudent.

Hutchins va morir l'octubre de 2021 en disparar-se un revòlver que utilitzava Baldwin durant el rodatge de "Rust" a Nou Mèxic, després que Gutiérrez-Reed --suposadament-- comprovés la pistola i que l'actor la rebés com una "arma freda" sense munició real.

Alec Baldwin, el desembre passat, en una gala a Nova York (Andrew Kelly/Reuters)

Els representants legals de Baldwin havien explicat en el seu recurs del 10 de febrer que, en el moment dels fets, la versió de la llei que estava vigent només permetia "un augment de tres anys" per l'ús d'arma de foc en la comissió d'un delicte greu. Per la defensa, a més, aquesta versió tampoc no era aplicable, ja que requeria "la intenció d'intimidar o lesionar una persona".

L'actor ha defensat la seva innocència en diverses ocasions i en entrevistes amb mitjans de comunicació, al·legant que la responsabilitat de vetllar per la seguretat de les armes a "Rust" estava assignada a Gutiérrez-Reed, i que ell mai no va prémer el gallet, sinó que l'arma "es va detonar perquè tenia algun defecte".

El 14 de febrer es va anunciar que està previst que el rodatge de "Rust" es reprengui aquesta primavera. Baldwin continuarà fent el paper principal a la pel·lícula i l'escena en què Hutchins va morir serà, en tot cas, reescrita. La productora, però, no n'ha donat més detalls.

 

ARXIVAT A:
JudicialEstats Units
Anar al contingut