Un fotograma del film "Polvo será" (Cedida Elastica Film)

Carlos Marqués-Marcet guanya amb "Polvo serán" la secció Platform del Festival de Toronto

El jurat premia les interpretacions "commovedores" d'Alfredo Castro i Ángela Molina  
ACN/Redacció
TEMA:
Cinema

La pel·lícula "Polvo serán", del director barceloní Carlos Marqués-Marcet, en què ha participat 3Catha guanyat el premi al millor film de la secció Platform del Festival Internacional de Cinema de Toronto (TIFF).

És la primera pel·lícula espanyola que ha guanyat aquesta secció, l'única en què es competeix.

El jurat del guardó ha premiat les interpretacions "commovedores" d'Alfredo Castro i Ángela Molina, així com la capacitat del film de barrejar diversitat de moments amb humor de forma "convincent". També han aplaudit que es tracta d'una història carregada d'emocions explicada amb un gran "atreviment formal, sentit visual i amb humanitat".  

En un vídeo publicat a X, Carlos Marqués-Marcet ha agraït el reconeixement i ha celebrat haver estat seleccionat en la competició amb altres films "increïbles". "Ha estat molt dur fer aquesta pel·lícula, han estat molts anys", ha apuntat.


Després de l'agraïment al seu equip i al repartiment, Marqués-Marcet ha explicat que el film mostra com afrontem el final de la vida i com volem "fer el que sigui en aquest moment" i que han comptat amb el suport d'associacions sobre el dret a morir.

L'eutanàsia, protagonista

"Polvo serán", amb guió de Marqués-Marcet, Clara Roquet i Coral Cruz, té Ángela Molina, Alfredo Castro o Mònica Almirall entre el repartiment. També compta amb la música de Maria Arnal i les coreografies de La Veronal. La coproducció entre Espanya, Suïssa i Itàlia, és un drama al voltant d'una malaltia i l'eutanàsia. 

L'argument explica la història de la Clàudia, que després de ser diagnosticada amb una malaltia terminal decideix iniciar un últim viatge a Suïssa.

Allà podrà decidir com i quan acaba la seva vida gràcies a l'ajuda d'una associació de suïcidi assistit. En Flavio, que no s'ha separat d'ella en més de quaranta anys, decideix acompanyar-la en aquest viatge sense retorn.

 

La Violeta es converteix en una mediadora involuntària entre els seus pares i tot el que deixen enrere, al mateix temps que intenta trobar el seu lloc en aquesta història.

El film inaugurarà la pròxima edició de la Seminci de Valladolid i està previst que arribi als cinemes el 15 de novembre.

Carlos Marqués-Marcet és autor de les pel·lícules "10.000 km", Gaudí a millor film i Goya a millor director novell l'any 2015, i "Los días que vendrán", Bisnaga d'or al Festival de Màlaga el 2019.

ARXIVAT A:
Cinema Canadà
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut