L'expresident ha participat en la presentació del llibre "Colpisme" (ACN/Marina López)

Carles Puigdemont evita trepitjar la Catalunya Nord i participa en l'UCE a través d'un vídeo

L'expresident ha aprofitat la intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu per denunciar que hi ha en marxa "un cop d'estat híbrid" a través del poder judicial
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

L'entorn de Carles Puigdemont justifica per motius de seguretat i per prudència el fet que l'expresident hagi evitat aquest dilluns trepitjar territori de l'estat francès per intervenir a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra a la Catalunya Nord.

A diferència de l'any passat, que hi va ser presencialment en una imatge simbòlica amb Aragonès, Torra, Montilla i Pujol, Puigdemont ha optat aquesta vegada per fer la intervenció a través d'un vídeo, quan no fa ni dues setmanes del seu retorn fugaç a Catalunya.

Hores després d'esquivar la detenció marxant de l'Arc de Triomf de Barcelona a bord d'un cotxe, l'expresident va creuar la frontera i s'ha establert de nou a la casa de Waterloo on ha viscut durant bona part de l'exili.

Aquest dilluns, a més, la defensa de l'expresident ha denunciat el jutge Pablo Llarena al Consell General del Poder Judicial per "dilatar" els terminis sobre l'aplicació de l'amnistia.

Precisament, no anar a la Catalunya Nord ha evitat a l'expresident ser detingut si el jutge Llarena activés una nova euroordre.


Denuncia un "cop d'estat híbrid"

En la intervenció enregistrada per la presentació del llibre "Colpisme", de Damià del Clot, l'expresident ha denunciat que l'estat espanyol està amenaçat pel que anomena un "cop d'estat híbrid" que "costa molt més de percebre que els cops d'estat típics":

"La manera que s'acabi fent allò que determinats poders volen, al marge del que digui un parlament escollit democràticament, és utilitzar l'aparença democràtica, el poder judicial, per aconseguir els objectius polítics que no han obtingut a les urnes."

Puigdemont, que ha fet el pròleg del llibre, ha assegurat que "el colpisme s'ha sofisticat molt" perquè actualment "ningú compra" i genera "mala premsa" la irrupció de forces militars als parlaments democràtics.

En aquest sentit, el cap de llista de Junts als últims comicis catalans assegura que el relat català pot ajudar altres democràcies europees a desxifrar les estratègies que segueixen aquests poders en altres països com els Estats Units, Polònia o Hongria.

La 56a edició de la Universitat Catalana d'Estiu va començar dissabte a Prada, al Conflent, i enguany gira al voltant del lema "Resistència i societat civil democràtica".

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut