El cartell de la pel·lícula, que es pot veure per internet

Carla Simón dedica al seu fill Manel un curtmetratge sobre la seva família

La pel·lícula, que es pot veure a les xarxes, s'ha presentat fora de concurs a la Mostra de Venècia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cinema

Carla Simón ha presentat a la Mostra de Venècia, fora de competició, el curt "Carta a mi madre para mi hijo", un àlbum familiar que ha construït per recuperar la memòria de la seva família.

La directora catalana arriba al gran festival italià després de guanyar l'Os d'Or a Berlín i d'haver començat la cursa cap als Oscars amb "Alcarràs".

A més d'aquests èxits professionals, aquest any també ha estat important per a Carla Simón en el terreny personal perquè fa dos mesos va néixer el seu primer fill, Manel, i a ell li regala aquest curt, que ha escrit i dirigit.

"Em venia de gust deixar-li com un document aquesta memòria familiar que jo no tinc, un arxiu familiar que a mi em falta molt pel fet de perdre els meus pares de petita", diu.

Rodat en Super 8, és una carta a la seva mare, que va morir quan ella tenia 6 anys, i li explica que serà àvia. Amb prou feines tenia set fotos d'ella, quan estava embarassada, i aquest és el punt de partida del curtmetratge.

Destaca la presència de l'actriu Ángela Molina, que interpreta la mare de la realitzadora i que té l'edat que ella tindria si visqués.

La pel·lícula es pot veure sencera a YouTube:


Rodada quan estava embarassada

Quan la realitzadora presentava "Alcarràs" al Festival de Màlaga, va rebre la trucada per participar en els "Contes de dones Miu Miu" d'aquesta secció paral·lela de la Mostra de Venècia.

"Vaig dir que sí, sense pensar-m'ho", diu, i afegeix que es va animar perquè altres dones cineastes que li agraden molt havien pres part en aquest projecte. En els dotze anys que porta en marxa s'han vist curts de Lucrecia Martel, Agnès Varda, Naomi Kawase, Isabel Sandoval, Chloë Sevigny o Haifaa Al-Mansour.

Carla Simón durant la promoció d'"Alcarràs" (ACN/Jordi Borràs)

En plena promoció d'"Alcarràs" i embarassada, va decidir parlar del que li estava passant, amb una idea: "La meva mare mai sabrà que hagués estat àvia i el Manel mai coneixerà aquesta àvia."

El seu primer llargmetratge, "Estiu 1993", explica la història autobiogràfica d'una nena que es queda òrfena i és acollida pels oncles, que viuen al camp, a la Garrotxa.

"Quan feia 'Estiu' vaig llegir que els nens que han viscut la mort quan són molt petits són més creatius", ha dit Carla Simón a Catalunya Ràdio. I conclou: "Tots els artistes tenim l'ambició de deixar alguna cosa en aquest món i no morir mai."

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut