Vigo

Capturen un peix d'una espècie estranya vist en aigües gallegues en només tres ocasions

Mariners que pescaven davant les costes corunyeses han capturat un exemplar de peix d'una espècie estranya, anomenada "Ijimaia loppei", i que només s'ha vist en aigües gallegues en tres ocasions. El peix, que es coneix com a "pota de pop", va ser lliurat per l'Associació d'Armadors de Marín, a Pontevedra, a l'Institut Espanyol d'Oceanografia, amb seu a Vigo, per al seu estudi. Segons fonts d'aquest organisme, es tracta d'un animal de 138 centímetres de llarg i més de quatre quilos de pes que va ser capturat pel vaixell "Nuevo San Cibrán". També apunten que aquesta espècie habita en aigües profundes, de manera que només es pesca "excepcionalment" i "se sap molt poc de la seva biologia i ecologia".

Actualitzat
Aquesta espècie sol habitar els fons de l'oceà Atlàntic oriental i, en concret, l'àrea des del Marroc a Sud-àfrica. Encara que es consideren peixos ossis, amb esquelet dur, part d'aquest esquelet és de cartílag. Entre les peculiaritats d'aquest peix, destaca que té el cap gros i el nas gelatinós, la pell no té escates i no té dents. La longitud pot arribar als dos metres i està classificat dins de la família dels ateleopodiformes, peixos teleostis habitants d'aigües profundes.

Els mesuraments i mostres preses pels investigadors per fer-ne estudis genètics permetran saber més sobre la naturalesa d'aquesta espècie, que es considera "rara i poc coneguda".
Anar al contingut