La cria de rinoceront de Java, amb la seva mare, en les imatges difoses pel parc nacional d'Ujung Kulon
La cria de rinoceront de Java, amb la seva mare, en les imatges difoses pel parc nacional d'Ujung Kulon
Indonèsia

Capten la imatge d'una cria de rinoceront de Java, una de les espècies més amenaçades

Amb la nova incorporació, la població d'aquests mamífers a tot el món és de 82 exemplars, després de moltes dècades de declivi

Redacció / AgènciesActualitzat

Les càmeres del parc nacional d'Ujung Kulon, a Indonèsia, han captat la imatge d'una cria de rinoceront de Java. L'animal, que podria tenir entre tres i cinc mesos, ha augmentat les esperances de poder recuperar la població d'una de les espècies de mamífer més amenaçada del món.

Aquest tipus de rinoceront és un exemplar molt difícil de localitzar. El van avistar el mes passat amb una de les 126 càmeres ocultes d'aquest parc a l'illa de Java i a l'oest de Jakarta, la capital indonèsia.

En concret, la cria passejava amb la mare per aquest parc de 120.000 hectàrees de selva tropical. És l'últim hàbitat d'un rinoceront endèmic que està en perill crític d'extinció, segons la Unesco. Aquesta espècie es caracteritza per uns plecs de pell que fan que tingui una aparença d'armadura.


Des del Ministeri de Medi ambient del país asiàtic, en un comunicat que s'ha fet públic aquest cap de setmana, l'alt funcionari Satyawan Pudyatmoko s'ha mostrat optimista:

"Alabat sigui Déu, és una bona notícia que demostra que aquests rinoceronts de Java, que només existeixen aquí a Ujung Kulon, es poden reproduir."

Les autoritats d'Indonèsia calculen que, amb la nova incorporació, la població de rinoceront de Java és de 82 exemplars, després de moltes dècades de declivi.

Hi havia hagut milers d'exemplars d'aquests animals a tot el sud-est asiàtic, però la caça furtiva i les activitats humanes invasives els han posat severament en perill.

 

ARXIVAT A:
CiènciaBiodiversitatÀsia
Anar al contingut