Una bandera del col·lectiu LGTBIQ+ oneja a Berlín, l'estiu del 2021
Una bandera del col·lectiu LGTBIQ+ oneja a Berlín, l'estiu del 2021 (Europa Press/Annette Riedl)

Capellans alemanys surten de l'armari: un moviment LGTBIQ+ pioner a l'Església

Són 125 persones que s'han unit per demanar a l'Església que deixi de discriminar-los, dins la campanya #OutInChurch

RedaccióActualitzat

Més d'un centenar d'integrants de l'Església catòlica alemanya, sacerdots inclosos, han sortit de l'armari i reclamen que s'acabi la discriminació cap al col·lectiu LGBTIQ+.

En concret, han estat 125 empleats, entre els quals hi ha professors, administradors i capellans, que s'han volgut adherir a la iniciativa #OutInChurch, que s'ha desplegat a les xarxes socials.

Sobretot, és una aposta per una església "sense por" que tracti "obertament" i sense posar traves a les persones amb diversitat sexual.

Els participants exigeixen un canvi en la legislació laboral eclesiàstica per tal que l'orientació sexual i la identitat de gènere ja no puguin ser un motiu d'acomiadament.


Els impulsors consideren que declaracions "antiquades de la doctrina de l'Església" sobre la sexualitat i el gènere "haurien de ser revisades". 

A més, des del moviment demanen que s'eliminin de l'ensenyament eclesiàstic qüestions que puguin ser "difamatòries" i que es defensi un accés ple a tots els camps d'activitat i ocupació sense discriminacions.

Una façana d'església a Alemanya, el 2021
El 2021, també a Alemanya, es van produir diverses benediccions de parelles homosexuals(Reuters/Thilo Schmuelgen)

El moviment té les arrels mesos enrere, a Alemanya mateix, i és pioner a Europa. L'any passat, ja es van produir diverses benediccions de parelles homosexuals que desafiaven la doctrina del Papa Francesc.

El col·lectiu #OutInChurch ha fet una crida a tothom del col·lectiu LGBTIQ+ que treballi, encara que sigui de manera voluntària, a l'Església catòlica que s'uneixi a la iniciativa. Han instat especialment els clergues a declarar públicament el seu suport a la iniciativa. 

 

ARXIVAT A:
EsglésiaAlemanyaLGTBIQ+
Anar al contingut