Una usuària amb un telèfon intel·ligent (ACN/Eli Don)

Canvis a WhatsApp contra l'spam: no caldrà donar el número de telèfon perquè t'escriguin

Cada usuari tindrà un codi PIN que entregarà als contactes nous per tal d'iniciar una conversa i, a la vegada, això permetrà combatre les estafes

Novetats imminents i importants a WhatsApp. La popular aplicació de missatgeria porta mesos treballant contra l'augment d'estafes i spam, i per aconseguir més privacitat en les noves comunicacions que establim.

Les novetats previstes les ha fet públiques el portal especialitzat WABetaInfo i s'estan provant en la versió 2.24.18.2 de WhatsApp per a Android.

La mesura més destacada és que ja no caldrà tenir el número de telèfon d'algun contacte nou a l'hora d'enviar-li un missatge. En lloc d'això, haurem de donar un nom d'usuari i un codi PIN --d'almenys 4 dígits-- a les persones que vulguem que ens contactin. Cadascú triarà el seu codi i podrà escollir, a partir d'aquí, amb qui compartir-lo.

En aquest aspecte, és important que el codi no contingui informació privada, ja que seran les altres persones les que hauran d'escriure'l per a poder iniciar la conversa.

La protecció es farà a través d'un PIN per controlar els nous contactes (WABetaInfo)

Tal com passa en xarxes socials com Instagram o X, tothom podrà triar també el seu nom d'usuari, que serà únic i anirà precedit pel símbol de l'arrova.

Així, el número de telèfon deixarà de ser públic, i quan vulguem iniciar una conversa tan sols haurem de buscar el nom d'usuari del nostre interlocutor.

Les mesures, actualment en fase de proves, podrien arribar amb una propera actualització del servei, encara sense data concreta.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Tecnologia
Anar al contingut