Una família fent un recital en un balcó per als seus veïns a Barcelona
Una família fent un recital en un balcó per als seus veïns a Barcelona

Cantar als balcons per animar-se davant l'epidèmia del coronavirus

Cantar des de balcons i finestres per amenitzar els moments d'aïllament que es viuen

RedaccióActualitzat

Aquest divendres a Itàlia va haver-hi una convocatòria, via xarxes socials, per sortir a les sis a la finestra a cantar l'himne nacional. Llàstima que algun fragment de la lletra potser era poc indicat per a l'ocasió: "Estem preparats per a la mort, Itàlia ens crida!". De tota manera, molts dels confinats a casa seva van cantar l'himne amb ganes. S'havia creat un moment de connexió entre els aïllats als seus domicilis.

Amb la música i uns brindis compartits a través de carrers o celoberts, els italians intentaven inspirar-se ànims, tot i ser el país del món amb més casos per habitant infectats pel nou coronavirus i haver sobrepassat de molt la xifra de mil morts:

 

Aquest dissabte tornaran a cantar junts, en aquest primer cap de setmana de semiparalització del país.

 

 

A Catalunya han passat casos similars. Al barri de la Vall de l'Arrabassada de Tarragona s'ha pogut escoltar un pasdoble. Un veí ha tocat la trompeta i ha omplert de música els carrers d'aquest barri dormitori de parelles joves. Pau Ricomà, l'alcalde de Tarragona se n'ha fet ressò:

 

I a Barcelona, al barri de la Sagrera, un veí ha sortit al balcó per oferir un petit concert a la gent del seu carrer. Amb la cançó de Domenico Modugno "Nel blu dipinto di blu", més coneguda com "Volare", ha transportat els veïns als anys 60 i els ha fet oblidar els inconvenients d'un confinament involuntari.

 

Aquest dissabte a les 22.00 també s'ha fet una convocatòria per sortir a finestes i balcons i dedicar un aplaudiment als sanitaris. Un homenatge als que han d'estar cada dia preparats davant de qualsevol emergència mèdica.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut