Canet de Mar

El Canet Rock celebra la desena edició amb 12 hores consecutives de música catalana

El repte de ballar durant dotze hores s'ha convertit en tradició, 23.000 persones han omplert fins a primera hora del matí el pla d'en Sala

Actualitzat

L'històric festival Canet Rock celebra la desena edició amb 12 hores consecutives de música catalana al pla d'en Sala. Amb les entrades exhaurides des de feia mesos, 23.000 persones han omplert fins a primera hora del matí el pla d'en Sala per gaudir amb les actuacions de la Dharma, La Casa Azul, Doctor Prats o Buhos, entre molts altres.

Ha engegat a quarts de sis de la tarda d'aquest dissabte fins que ha sortit el sol, i Canet ha vibrat amb la música.

 


Ja són 10 les edicions d'un festival, el Canet Rock, que ni la pluja d'aquesta matinada ha pogut aigualir. L'esperit reivindicatiu dels anys 70 es manté ben viu. 

Les Roba Estesa

 

Han obert escenari les veus de nou dones, les del septet tarragoní Roba Estesa i les de les joves promeses Ju i Suu i, així, fins a un total de 20 grups.

La nit ha avançat al ritme dels Catarres. Un dels fixos al Canet Rock, que hi han tornat aquest any per convertir el pla d'en Sala en una autèntica festa major. 

Els Catarres

 

La festa ha seguit de la mà d'Oques Grasses, que amb un directe ple de l'energia que requeria un públic ja desfermat, han fet ballar Canet a ritme de reggae. La nit l'han tancat, fins que ha sortit el sol, els grups de més tirada entre el públic jove, com La Pegatina, Zoo, Itaca Band o Doctor Prats.

 

Reivindicacions polítiques

Les pantalles de l'escenari han projectat les imatges de presos i exiliats mentre la Companyia Elèctrica Dharma començava la seva actuació amb la versió musicada de "Resistir és vèncer", el poema que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha escrit des de la presó.

Al costat de la veu i el saxo de Joan Fortuny han aparegut també sobre l'escenari dues germanes de Jordi Cuixart, Esther i Neus, i un dels nebots del president d'Òmnium, Pol.

 

Un "túnel de rentat" per a la calor

Així, doncs, a ritme de folk, pop i reggae, amb tocs de cúmbia i rumba, han avançat les primeres hores d'un festival marcat també per la calor. Per combatre les altes temperatures s'ha instal·lat un "túnel de rentat" on els assistents es podien refrescar.

 

 

Contra les agressions sexuals

El festival ha aplicat el nou protocol de la Generalitat contra les violències sexuals. A més de les denúncies per delictes sexuals, hi ha sancions administratives per altres tipus d'infraccions. Per això, en les hores prèvies, una trentena de vigilants de seguretat han rebut la formació necessària. Els han insistit molt que escoltin la víctima sense jutjar-la, sense prejudicis i adaptant el llenguatge a la seva edat o condició. Les sancions poden arribar fins a 10.000 euros.

Totes les denúncies, penals i administratives, s'hauran de traslladar després als Mossos d'Esquadra.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut