L'exposició sobre l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
L'exposició sobre l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Canet de Mar acull una exposició sobre la influència de Domènech i Montaner en el patrimoni català

ACN Canet de Mar - La Casa Museu Domènech i Montaner de Canet de Mar (Maresme) inaugura aquest dijous una exposició sobre la influència d'aquest arquitecte en el patrimoni antic català. Duu per títol 'Domènech i Montaner, patrimoni mundial. A la recerca de l'art nacional perdut'. La mostra repassa la seva obra amb un recorregut que va des de la Renaixença, quan descobreix el passat medieval, i fins al Modernisme català que simbolitzen el Palau de la Música i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L'exposició s'instal·larà al municipi costaner fins a finals d'agost i després viatjarà per diverses poblacions de Catalunya, on Domènech i Montaner va deixar empremta.

L'exposició compta amb material digital de les esglésies de la Vall de Boí i el conjunt monumental de Centcelles i un vídeo del màping Taüll 1123. Com a complement, cadascun dels àmbits disposa d'un codi QR que dona accés a arxius sonors.

La mostra també revisa la influència en aquests monuments, des de la Tàrraco romana fins al Modernisme. Així, s'atura en dos grans obres de l'època: el Palau de la Música i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO.

'Domènech i Montaner, patrimoni mundial. A la recerca de l'art nacional perdut' és una producció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) i l'Ajuntament de Canet.

Després de la població maresmenca, l'exposició anirà al Pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona, a la Casa Navàs de Reus, al Monestir de Poblet, a l'església de Sant Joan de Boí i al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona.

Anar al contingut