Candidats mediàtics: cares conegudes per sumar vots a les eleccions municipals del 28M

Les llistes electorals sumen, cada vegada, més candidats coneguts per les seves gestes personals, com ara músics, esportistes o actors

Marc TexidóActualitzat

La configuració de les llistes electorals per a les eleccions municipals es va tancar fa setmanes, i molts partits ho van aprofitar per incorporar nous noms a les seves files. En alguns casos hi han volgut incorporar noms de persones conegudes, que sovint tanquen les llistes de manera simbòlica. Una manera, en molts casos, de donar un suport explícit a algun candidat o candidata.

És el cas de l'actor Joel Joan, que és l'últim nom de la llista de Junts per Altafulla. El de Joan no és l'únic cas, la també actriu Vicky Peña s'ha sumat al projecte de Barcelona en Comú, ocupant el penúltim lloc, el número 41. A la mateixa llista, dos números més amunt, hi ha el còmic Bob Pop.


L'excepció, Joan Reig a Constantí

Diferent és el cas del candidat a l'alcaldia de Constantí, al Tarragonès, que salta dels últims llocs de la llista d'ERC a les passades eleccions a encapçalar la candidatura. Els Pets ja ho cantaven fa 30 anys, "Tarragona m'esborrona, Constantí em fa patir...". Ara el bateria del grup, Joan Reig, ja no vol patir pel seu municipi i vol ser-ne l'alcalde.

"Per la meva feina, he portat el nom de Constantí a tot arreu. I he treballat sempre per aquest poble i ara ho continuaré fent, però amb una altra americana. La de regidor o la d'alcalde, en cas que em votés la majoria de conciutadans. (...) He estat sempre molt vinculat a les entitats del poble, puc aportar molt coneixement de cultura, he voltat pel país."

No té por que la política interfereixi en la seva carrera musical, la qual creu que ha arribat a un punt que ja pot optar per implicar-se en política. "La gent és intel·ligent i sap destriar del Joan Reig artista, del Joan Reig militant de l'esquerra independentista. La gent que em coneix ja ho sap que he sigut sempre d'esquerres i independentista." 

De moment no mira més enllà i no sap quant de temps es dedicarà a la política, i ho fia tot al suport de la ciutadania. Similar és el cas de l'exjugador de Bàsquet, Sergi Grimau. Més d'una dècada a la pista i ara vol saltar a la sala de plens de la Paeria. Acompanya el candidat de Junts per Lleida ocupant el cinquè lloc de la llista. Fa anys que va abandonar l'esport professional i que es va centrar en el món empresarial, i això és el que vol aportar en un possible govern local. "Puc aportar el coneixement adquirit, durant molts anys, al món de l'empresa, diferents perfils, entendre com fer que els grups i companyies funcionin i portar això a la nostra ciutat." 

Un altre exesportista que vol entrar en política és Àngel Martínez. Dels camps de futbol a candidat pel PSC a l'Ajuntament de Girona. Ocupa la sisena posició i espera poder ajudar l'esport local. "Intentar millorar en l'àmbit de l'esport per als nens i nenes... em motiva molt, com si comencés una altra temporada. (...) Estar al costat dels clubs de la ciutat, de la gent de Girona."

Martínez defuig les disputes dels partits, i es declara "progressista i europeista, però el que més m'interessa és Girona".

Carla Simon va decidir no anar, finalment, en una llista electoral (ACN/Jordi Borràs)

La directora de cinema Carla Simon és un altre d'aquests casos, malgrat que finalment es va fer enrere. Junts per Catalunya va anunciar que la cineasta s'incorporava, com a independent, a la llista de Les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, però 24 hores després es va desdir, assegurant que lamentava la lectura "descontextualitzada" que s'havia fet de la seva intenció de participar de la política local del seu poble. Simon anava més enllà i afegia no compartir la majoria d'idees del partit.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut