Lluis Galvaldà i la nostàlgia a "El celobert"
La nostàlgia i la música a "El celobert"

Cançons nostàlgiques: en record dels dies gloriosos

La nostàlgia comporta sovint la idealització del que no tornarà, un material fantàstic per compondre cançons memorables sobre un passat meravellós i irrepetible. A "El celobert", us oferim una tria de cançons nostàlgiques de tota mena: des d'himnes roquers fins a joies del pop.

Marc MateuActualitzat

ELS DIES GLORIOSOS DEL BOSS

A "Glory Days", Bruce Springsteen suporta estoicament els sopars de duro d'un vell amic en aquesta història que va passar de debò i que va fer que aquest company de l'escola, un tal Joe DePugh, gràcies a la cançó aconseguís una popularitat encara més gran que la dels seus temps de jugador de beisbol professional.

 

DESCOBRINT PLAERS PROHIBITS AMB L'OVIDI 

El gran Ovidi Montllor rememorava amb delicadesa aquells instants robats a l'Alcoi dels anys 50, quan una tal Teresa transgredia la moral repressora del franquisme iniciant els adolescents del poble en el món prohibidíssim del sexe.

 

CASTELLS ADOLESCENTS AMB ED SHEERAN

Ed Sheeran, malgrat la seva joventut i el seu generós compte corrent també te rampells de nostàlgia. "Castle On The Hill" és una col·lecció de records adolescents una mica emboirats per l'alcohol. 

 

AMB ELS PET SHOP BOYS NO T'AVORRIRÀS 

Els Pet Shop Boys també tenen records de joventut reflectits a les seves cançons:  "Being Boring" la va escriure Neil Tennant, i rememora quan era un adolescent i es va traslladar a viure a Londres amb un dels seus millors amics. Un amic que, malauradament, va morir a causa de la SIDA.

La resta de cançons que surten al programa les protagonitzen Iron & Wine, R.E.M. i Caetano Veloso, entre d'altres. Les podeu escoltar totes a la nostra Playlist de Spotify "Una bona dosi de nostàlgia" 

 

RECORDS D'INFANTESA AMB LA PILARÍN BAYÉS

La dibuixant osonenca Pilarín Bayés parla amb en Lluís Gavaldà dels seus records d'infantesa, plasmats al seu llibre autobiogràfic "La meva vida". Aquí teniu l'entrevista íntegra. 

 

PAVVLA VERSIONA ED SHEERAN

Us havíeu imaginat el "Castle On The Hill" d'Ed Sheeran en versió Electro-Pop? La Pavvla sí. Aquí teniu a la cantant i actriu Paula Jornet reinterpretant en català aquest èxit internacional. 

 

 

Anar al contingut