Uns passatgers consulten les pantalles de l'aeroport de Barcelona (3Cat)

Retards i cancel·lacions a l'aeroport del Prat per una tempesta sobre el mar

Un centenar de vols s'han vist afectats, entre sortides i arribades, i la situació es pot allargar durant la tarda

Actualitzat

Una tempesta sobre el mar ha provocat molts problemes aquest diumenge a l'aeroport del Prat i ha impedit enlairaments i aterratges, amb retards generalitzats i alguns vols cancel·lats. Una cinquantena de vols acumulaven retards a les sortides i una xifra semblant a les arribades, d'unes dues hores de mitjana, a primera hora de la tarda, una situació que no ha millorat, segons la informació de l'aeroport de Barcelona

Aena, que gestiona la infraestructura, recomana consultar l'estat del vol amb les aerolínies, que també han anat informant els passatgers.


El mur de tempesta s'ha situat sobre la Costa Central cap a les nou del matí i ha anat entrant cap al mar, i ha afectat de ple els avions que sobrevolen el Mediterrani. 

Es tracta d'un mur de cumulonimbus d'entre 70 i 80 quilòmetres de llarg, que han d'esquivar els avions i que ha arribat molt amunt, fins a 12 quilòmetres d'alçada, agreujat per vents molt canviants, que afecten els vols.

Tot i que aquest mur s'ha anat allunyant, el problema ha continuat encara durant la tarda amb els vents i amb el risc de tempesta, a més de la congestió dels avions que acumulen retards.

ARXIVAT A:
Aeroport del Prat
Anar al contingut